Stiri de ultima ora

La București s-a aprobat Legea 5G. România intră în conflict cu a doua putere economică a lumii | Romania Libera

La București s-a aprobat Legea 5G. România intră în conflict cu a doua putere economică a lumii | Romania Libera
Actualitate
La București s-a aprobat Legea 5G. România intră în conflict cu a doua putere economică a lumii

Președintele Iohannis a promulgat Legea privind securitatea rețelelor 5G, lege aprobată de Parlamentul României în varianta sugerată de Statele Unite și de alte țări occidentale.

Actualizat: 14.06.2021 - 09:39

Intrarea în vigoare a Legii pentru securitatea rețelelor 5G este esențială pentru lansarea în România, în anul 2021, a licitației pentru aceste frecvențe de comunicații. Din perspectiva autorităților de la București, ultimul cuvânt l-a avut președintele Iohannis, care a semnat, vineri, 11 iunie, decretul de promulgare pentru această lege.

Noul act normativ precizează că autorizarea producătorilor de echipamente 5G se face printr-o decizie a premierului României, pe baza unui aviz emis de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în termen de patru luni de la data solicitării. După cum se știe, CSAT este condus de președintele României, iar premierul face și el parte din CSAT.

Prima reacție internațională asupra acestei legi românești a venit deja și aparține Chinei, după cum se putea anticipa. Guvernul de la Beijing este foarte preocupat de această situație întrucât legea ar putea exclude firma chineză Huawei din rețelele 5G ale României.

Ambasada Chinei anunță că respectivul punct de vedere a fost transmis de purtătorul de cuvânt al Ambasadei. Cum însă pe site-ul Ambasadei nu este indicat numele purtătorului de cuvânt și cum acesta se află, evident, în subordinea ambasadorului, se poate presupune că autoarea mesajului este doamna Jiang Yu, ambasadoarea Chinei la București.

“De la bun început, Ambasada Chinei în România și-a exprimat în repetate rânduri poziția și și-a exprimat îngrijorarea solemnă guvernului român, partidelor politice, Parlamentului”
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus