Stiri de ultima ora

Judecătoarea Viorica Costiniu, mesaj dur pentru CSM în plin asalt al magistraţilor-politicieni: Problemele stau înghesuite sub covorul CSM

Judecătoarea Viorica Costiniu, mesaj dur pentru CSM în plin asalt al magistraţilor-politicieni:  Problemele stau înghesuite sub covorul CSM
Actualitate
Judecătoarea Viorica Costiniu (retrasă din activitate), preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, transmite un mesaj dur cu privire la starea justiţiei din România, de la problemele magistraţilor de rând, la ceea ce consideră o lipsă de acţiune a Consiliului Superior al Magistraturii. Pornind de la cazul judecătorului Cristi Danileţ, care cere demisia judecătorilor CCR cot la cot cu politicienii, Viorica Costiniu cere CSM să intervină şi să nu mai ţină problemele "sub covor".

Redăm mai jos mesajul public al judecătoarei Viorica Costiniu:

Un jude activ intre politicieni! Nu va spune nimic? Il garantati Dvs si pe dansul in sensul atributiilor constitutionale cu care sunteti insarcinat, inclusiv prin lege?

Cat de independent este un judecator care sta la masa cu politicieni si decide si face solicitari politice unde nu prea e treaba lui?

Cat mai stati cu ochii inchisi, cu urechile astupate si gura inchisa?

Unde e locul unui judecator intr- o organizatie profesionala sau in organizatii ale caror statute pot fi incompatibile cu statutul judecatorului si european?

Ce-ar fi sa verificati ce se ascunde sub umbrelele ONG-urilor unde (timpul, se pare ca- i permite!!!) isi gaseste menirea ca membru, ca lider sau no name acest jude care face politica la greu cum se vede si sustine puncte de vedere ale politicienilor intre care se simte mai bine decat intre colegii lui cu care nu-si pierde timpul, daca i-a mai ramas, ca cel petrecut in instanta este si el, cat de mult sau putin ar fi, necesar.

Cand va pregateati candidatura pentru CSM, erati o voce constanta in media, semnaland actiunile, considerate, de dvs., inacceptabile pentru un judecator care sa mai si reprezinte si magistratura!

Acum TACETI!?

Vorbesc despre realitatile din justitie judecatorii de pe plantatia justitiei pentru care, din varful dealului, nu aveti ochi sa le vedeti ca sa realizati cam ce se spune prin glasul unei Afrasinie, a unei Lupea si a unei Stoicescu, sunt adevaruri de care magistratura se loveste la tot pasul dar GARANTUL schimba amabilitati tocmai cu cei care vor sa ingenunche JUSTITIA.

CSM nu este numai un birou la care va aduce masina dimineata, nici doar un culoar pe care se iau decizii la inghesuiala din lipsa de spatiu, ori o secure disciplinara care cade unde pica.

Se zice ca "Corb la Corb nu- si scoate ochii"! In magistratura nu se poarta decat reciproca si aici depinde de corbi.

Re-start CSM!

Reevaluati principiile, valorile, reinnodati relatiile cuviincioase si oficioase institutionale cu departamentele de care depinde soarta fiecarui judecator ori procuror.

Coborati in viata reala, intre cei care muncesc de rup si intre cei care mimeaza munca de atatea alte obligatii, decat instanta / parchet (le stiti dvs care!) si mai vedeti cata incarcatura de munca pe jude/ procuror este, ca nu se mai vorbeste de normarea muncii, ca mai curand personalul auxiliar se profesionalizeaza la locul de munca cu acces la tot felul de afectiuni ce le macina sanatatea, ca se amana pronuntarile cu LUNILE si apoi se repun pe rol, ca unii sefi de instante nu au nicio autoritate administrativa si nici nu indraznesc sa intrebe de ce de o saptamana (par exemple) nu e trecut in condica nici termen, nici amanare, nici pronuntare, ca unii se sufoca de atatea deplasari prin conferinte, seminare (aceeasi in general) si altii de dosare, ca unii redacteaza dupa mai bine de un an cand, in cel mai fericit caz, inca nu au uitat de ce au admis sau respins o actiune ca inadmisibila sau trimisa spre rejudecare sau declinare (cine stie!?) cate si mai cate!

CSM e static!

CSM este autoritatea constitutionala fara autoritate cata vreme nici macar proiectele de candidatura ale fiecarui membru din CSM nu s au miscat dintre copertile dosarului depus la inscrierea pentru candidatura si pe care l-ati fluturat multimii votante, cu speranta ca ce li se spune, li se promite, chiar se vor realiza.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus