Stiri de ultima ora

Jennifer Lopez și prințul Harry, vedetele care și-au dat mâna în show-uri televizate ca să convingă publicul să se vaccineze

Jennifer Lopez și prințul Harry, vedetele care și-au dat mâna în show-uri televizate ca să convingă publicul să se vaccineze
Actualitate
În Statele Unite peste 112 milioane de oameni sunt complet vaccinaţi anti-Covid. Cu toate acestea, ţara mai are până să atingă imunitatea de turmă.

  Pentru a-i convinge pe oameni să accepte unul din serurile disponibile, numeroase vedete s-au implicat în diverse evenimente. Recent, la un concert caritabil, s-au strâns donaţii de peste 300 de milioane de dolari. De cum a urcat pe scenă, Jennifer Lopez a electrizat publicul, alcătuit din câteva mii de spectatori vaccinaţi. Momentele muzicale au alternat cu diverse "scenete" Ben Affleck, pe scenă:

 - Ne aflăm în această seară aici pentru a sărbători revenirea la normal a unor experienţe cărora le-am dus dorul. - Staţi un pic! Scuză-mă! - Ce vrei? - Cum adică "ce vreau"?! Mi-ai spus că trebuie să ne costumăm! - Am spus că trebuie să ne îmbrăcăm în costum. - Da! Iar eu port un costum, pe când tu, nu. - Ce te-a făcut să crezi că voi veni aici îmbrăcat precum Batman? Pentru că tu eşti Batman... Evenimentul caritabil, organizat pentru a promova campania de vaccinare, a fost înregistrat pe 2 mai şi difuzat integral în acest weekend de televiziuni. Cu banii strânşi, au fost cumpărate peste 26 de milioane de doze de vaccin anti-Covid pentru ţările sărace. Ben Affleck, Chrissy Teigen, Sean Penn ori David Letterman s-au numărat printre vedetele care şi-au pus faima în slujba acestei cauze bune. Într-un mesaj înregistrat înaintea spectacolului, preşedintele american a îndemnat şi el populaţia să se vaccineze. Joe Biden: „Vaccinurile sunt sigure. Vă promit că sunt sigure. Au efect benefic! În America, toţi cei care au peste 16 ani sunt acum eligibili să se vaccineze gratuit. " Prinţul Harry: „În ultima perioadă, se observă o creştere a reticenței față de vaccinare. Pentru naţiunile care dispun de foarte puţin doze şi pentru ţările unde rata de infectare este în creştere, iar pierderile de vieţi omeneşti - cutremurătoare, ezitarea nu este o opţiune. Trebuie să combatem lipsa accesului echitabil la vaccinare şi dezinformarea. Dacă distribuţia dozelor s-ar mişca măcar cu jumătate din viteza cu care circulă dezinformarea, imaginaţi-vă câte vieţi ar putea fi salvate!” Până acum, 58% dintre adulţii americani au primit cel puţin o doză de vaccin, iar o treime - ambele doze. Centrul american pentru Controlul Bolilor analizează dacă se impune o vaccinare periodică pentru imunitate în faţa noilor mutaţii.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus