Stiri de ultima ora

Iulian Fota, despre criza generată de crimele de la Caracal: Avem semne ale incapacităţii Guvernului de a înţelege situaţia

Iulian Fota, despre criza generată de crimele de la Caracal: Avem semne ale incapacităţii Guvernului de a înţelege situaţia
Actualitate
Iulian Fota, fost consilier prezidenţial, spune la Digi24 despre criza instituţională generată de crimele de la Caracal că riscă să se transforme într-o criză politică. Fota a explicat că lipsa de încredere a cetăţenilor riscă să se generalizeze şi să devină o lipsă de încredere în stat şi în politic dar şi că Guvernul Dăncilă pare că nu înţelege situaţia în care se află.

„Din informaţiile pe care le avem până acum şi sunt suficiente informaţii probate ca să emitem prime opinii, e clar că nu s-a acţionat suficient de repede. La dispariţii se ştie din manual că factorul timp e extrem de important şi că primii paşi pe care îi faci sunt cei mai importanţi şi ei definesc, ulterior, mersul anchetei. Ori, primii paşi la noi din toate informaţiile pe care le avem se vede că nu au fost corespunzători şi asta a dus la criza instituţională, cel puţin în faza ei incipientă. Problema e că, ulterior, această criză a evoluat, a devenit multidimensională şi acum e o criză instituţională majoră”, a declarat Iulian Fota la Digi24.

„Omul în această teamă pe care o vede amplificată şi în această perioadă de neîncredere începe să generalizeze. De la o disfuncţionalitate pe care o vedem la nivelul Poliţiei Caracal sau Poliţiei Olt deja am generalizat şi toată poliţia naţională are o problemă deşi eu nu cred că lucrurile stau chiar aşa. Facem apoi următorul pas în generalizare şi statul în ansamblul nu mai e bun de nimic ori nu este tot statul într-o criză de funcţionare şi de credibilitate aşa cum vedem în acest moment.

Avem dovezi sau semne ale incapacităţii Guvernului de a înţelege situaţia. Vedeţi că nu cere nimeni demisia guvernului, nu poţi să nu te întrebi de ce nu cere nimeni demisia Guvernului în momentul ăsta. Nu pot să mă gândesc ce se întâmplă dacă populaţia hotărăşte ea ce trebuie să facă guvernul şi nu opoziţia (...) Pentru că la Colectiv aşa am tranşat criza”, a concluzionat fostul consilier prezidenţial. 
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus