Stiri de ultima ora

Ion Rădoi: Metrorex ar trebui să majoreze prețul unei călătorii la 50 de lei ca să devină rentabilă

Ion Rădoi: Metrorex ar trebui să majoreze prețul unei călătorii la 50 de lei ca să devină rentabilă
Actualitate
Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fi de 50 de lei pentru ca Metrorex să devină rentabilă, așa cum își propun noua conducere a companiei şi ministrul Transporturilor, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele „Unitatea” - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Potrivit acestuia, nici Londra, acolo unde cartela de acces este de 10 ori mai scumpă decât în România, nu a reușit să facă metroul rentabil.

„Păi dacă metroul din Londra, care este dezvoltat pe 6 inele, şi care are 25 de lei tariful la un bilet, nu 2,5 lei, deci de 10 ori mai mare, şi tot n-au reuşit să facă metroul rentabil. Şi a venit domnul Drulă (ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, n.r.) şi vor să facă metroul din Bucureşti rentabil. Păi la ce nivel trebuie să ridici tariful unui bilet ca să-l faci tu rentabil? Îţi trebuie să-l duci la 50 de lei sau ceva de genul ăsta. În aceste condiţii noi n-avem cum să supravieţuim, dacă ei o ţin pe a lor - să face metroul rentabil”, a continuat președintele USLM.

De asemenea, Ion Rădoi a susținut că nici măcar sistemele de metrou din New York sau Paris nu produc profit, dar așteaptă să vadă cum vor reuși românii să facă asta.

„Problema principală pentru noi este insolvenţa metroului şi scoaterea în profit a ceea ce vor ei în funcţie de activitatea pe care o prestăm. Cum să faci asta? Îi aşteptăm. Directorul actual a spus că în maximum 2 ani el va face metroul profitabil. Dau un exemplu: În 1904 s-a înfiinţat metroul de la New York. Iată că de atunci până acum, americanii ăştia, cât de proşti sunt ei, n-au reuşit să îl facă rentabil, până azi. Pot să vă dau şi exemplele Germaniei şi Parisul şi care vreţi. Mai cu seamă că sunt oameni din cadrul Federaţiei Europene a Transportatorilor, care au rămas stupefiaţi când au auzit ce se întâmplă în Bucureşti şi nu le vine să creadă”, a adăugat Ion Rădoi.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus