Stiri de ultima ora

Ion Cristoiu, despre discursul lui Klaus Iohannis de la Arcul de Triumf: Este un moment sinistru. A fost ori o prostie, ori o chestiune gândită dinadins

Ion Cristoiu, despre discursul lui Klaus Iohannis de la Arcul de Triumf:  Este un moment sinistru. A fost ori o prostie, ori o chestiune gândită dinadins
Actualitate
Președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs, în fața Arcului de Triumf, unde a refuzat să se mai țină parada de Ziua Națională. Iohannis a chemat câțiva politicieni, ambasadori, sportivi și a vorbit singur despre însemnătatea actului istoric de acum 102 ani, dar a și criticat vechile guvernări, făcând campanie electorală partidului pe care l-a condus.

Ion Cristoiu a criticat, la Antena 3, modul în care s-a comportat președintele și a abordat și subiectul decorațiilor oferite, mai ales cea atribuită asistentei ministrului Marcel Vela, o tânără care a vândut detergent și nu are nici studii superioare.

"Este un moment sinistru. Dacă vă uitaţi la imaginile de la 1 decembrie 1918, o să vedeţi popor. Nu o să-l vedeţi pe Iuliu Maniu singur şi niciunul din liderii care atunci au organizat acea acţiune. Ori e paradă şi se desfăşoară în mod normal ori nu desfăşori. Nu e nici ceremonie. Putea fi o ceremonie la Arcul de Triumf unde preşedintele depune niste flori şi pleca.

Nu a fost nici serbare populară pentru că avem o problemă, domnul preşedinte este singurul care a vorbit. Trebuia gândită! Dacă gândeam această ceremonie în care vorbea şi preşedintele, vorbea un medic decorat care s-a luptat cu COVID-19.

Imaginea aceea în care preşedintele este singur cu Arcul de Triumf, dată de administraţia prezidenţială, nu de fotoreporteri răutăcioşi, arată că acum domnul preşedinte are si arcul de triumf al lui, pentru că e a lui, e singur. A fost ori o prostie, ori o chestiune gândită dinadins. Este inadmisibil să faci din Ziua Naţională, din amintire, că aceste fotografii o să rămână, cum s-a sărbătorit. Pe motiv de pandemie nu justifică. Nu trebuia să se ţină nimic. Sau altceva decât miniparadă, semiparadă, adică nu am înţeles nimic. Putea să fie un mesaj către naţiune.

Imaginea cu preşedintele singur, este uluitor, este incdredibil că se putea face aşa ceva. Scoate mult în evidenţă privatizarea, prezidenţializarea, unicizarea acestei ceremonii. Singur să vorbească de la Arcul de Triumf, aşa ceva nu am mai pomenit”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Mai mulţi români au fost decoraţi de Ziua Naţională de preşedintele Klaus Iohannis, printre care şi asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela. Este vorba despre Gabriela Mădălina Sîia Cenușă, care a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile în activitatea ei profesională. Tânăra nu are studii superioare și a vândut detergent în hypermarketuri.

"Ea este angajată din mai anul acesta. Ca referentă ea a depus o muncă, iertat să îmi fie barbarismul, atât de remarcabilă încât a fost decorată. Aşa ceva nu exită nicăieri, unde să decorezi o referentă, decât dacă a apărat cu trupul ei, spun în sensul bun al cuvântului, pe domnul Vela. A vrut cineva să îl impuşte pe domhul Vela, si glonţul a ajuns în umărul ei.

E tragic. În pandemie au fost poştaşi. Puteau să medalieze un poştaşi, poliţişti, brancardieri, profesori, educatori. Oameni care în pandemie s-au dat peste cap şi au făcut ca, copii să înveţe.Pe acea conferintă de presă pe picior de la Spitalul Municipal, domnul preşedinte a fost întrebat în legătură cu decoraţiile. Domnia sa a recunoscut că, această listă este verificată de luni întregi de echipa prezindenţială. Deci nu putem să spunem că domnul Vela a pus-o pe listă. Echipa prezidenţială trebuia să fie foarte atentă. Faptul că nu dă înapoi (n.r că nu a retras medalia) este cumplit. Înseamnă că puţin îi pasă" a mai spus Cristoiu la Antena 3.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus