Stiri de ultima ora

Iohannis 2014 vs Iohannis 2019: Avem datoria de a comunica onest și responsabil , promisiunea făcută de președinte și gălușca înghițită de români

Iohannis 2014 vs Iohannis 2019:  Avem datoria de a comunica onest și responsabil , promisiunea făcută de președinte și gălușca înghițită de români
Actualitate
„Avem datoria de a veni în fața românilor, de a comunica onest și responsabil ce etape am parcurs, în ce stadiu suntem, cât am făcut din ce ne-am angajat și ce urmează mai departe. Așa voi proceda eu în calitate de Președinte”, spunea Klaus Iohannis, în 2014, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcție.

Ales de 6 milioane de români în 2014, Klaus Iohannis promitea de la tribuna Parlamentului că va fi primul comunicator al țării. Românii au crezut, au vrut să creadă, doar că realitatea a fost alta. În cei cinci ani de mandat, Klaus Iohannis a păstrat distanța în relația cu presa, acordând doar trei interviuri, el mizând doar pe declarațiile de presă de la Cotroceni.

Nici în campanie Iohannis nu a excelat. A evitat orice întâlnire cu contracandidații săi din cursa pentru Cotroceni, nu a participat la nicio emisiune electorală a vreunei televiziuni sau la dezbaterea postului de radio Europa FM organizată pe 7 noiembrie.

Intrat în turul doi, Klaus Iohannis refuză dezbaterea cu Viorica Dăncilă, precizând că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii. Totuși, el le cere românilor să iasă la vot.

„Vedeți că deja PSD încearcă tot felul de manevre și vreau, cu această ocazie, să cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD. Maximă vigilență nu înseamnă să ne temem, dar înseamnă să fim foarte atenți și să mergem la vot. Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greșeala din decembrie 2016, când, prin absenteismul românilor la alegerile parlamentare, a fost adus la putere PSD și iată că am avut nevoie de aproape 3 ani până i-am înlăturat de la butoanele puterii, după ce PSD a arătat că una a promis și cu totul alta a vrut să facă de fapt”, a spus Iohannis.

Cum poți convinge un cetățean să iasă din casă, dacă nu-l implici într-o confruntare de idei? Unde este promisiunea făcută în 2014? Am înghițit gălușca cu toți.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus