Stiri de ultima ora

India: Valul doi face cât mai multe victime. Mai multe ţări europene s-au mobilizat să o ajute

India: Valul doi face cât mai multe victime. Mai multe ţări europene s-au mobilizat să o ajute
Actualitate
India: Valul doi face cât mai multe victime. Mai multe ţări europene s-au mobilizat să o ajute

Germania va trimite tuburi de oxigen şi aparatură medicală în India zilele următoare pentru a o ajuta să facă faţă crizei COVID-19, a declarat luni ministrul de externe Heiko Maas, informează Reuters .

India suferă de o creştere a infectărilor cu coronavirus, numărul cazurilor crescând cu 349.691 în ultimele 24 de ore.

ULTIMELE ȘTIRI

"Al doilea val rulează în prezent peste India cu o putere fără precedent. A fost corect că am acţionat rapid pentru a opri intrarea noii mutaţii în Germania", a declarat Maas pentru ziarul Rheinische Post.

Germania a clasificat India drept zonă cu incidenţă ridicată a coronavirusului şi a plasat ţara pe o listă separată de avertizare din cauza diverselor tipuri de coronavirus.

Începând de luni, germanilor care sosesc din India li se va permite să intre în ţară doar cu un rezultat negativ al testului şi vor trebui apoi să înceapă o carantină de 14 zile. Călătorii străini care vin din India nu vor mai avea voie să intre în Germania.

Mass a declarat că Germania va face tot posibilul pentru a ajuta India să depăşească situaţia de urgenţă.

O purtătoare de cuvânt a ministerului german al Apărării a spus că ministerul de externe a cerut armatei să analizeze furnizarea unei instalaţii mobile de producere a oxigenului, precum şi sprijin pentru transportul altor bunuri de urgenţă şi de ajutor în India.

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat duminică „simpatia faţă de suferinţa cumplită” pe care pandemia o cauzează în India.

"Germania se solidarizează cu India şi pregăteşte urgent o misiune de sprijin", a spus Merkel într-un comunicat.

Comisia Europeană a spus că îşi propune să trimită tuburi de oxigen şi medicamente în India după ce a primit o cerere de la Delhi. Marea Britanie şi Statele Unite trimit, de asemenea, asistenţă, inclusiv echipamente medicale.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus