Stiri de ultima ora

INCIDENTE la secţiile de votare din străinătate: Gaze lacrimogene la Torino şi Paris, unde se află sute de oameni. Votarea se închide la ora 21.00 - LIVE TEXT, FOTO, VIDEO

INCIDENTE la secţiile de votare din străinătate: Gaze lacrimogene la Torino şi Paris, unde se află sute de oameni. Votarea se închide la ora 21.00 - LIVE TEXT, FOTO, VIDEO
Actualitate
UPDATE  - Muhuleţ: BES a transmis o circulară către secţiile din străinătate - votarea se închide la ora 21.00

Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate a transmis o circulară către toate secţiile din diaspora să respecte prevederile legale potrivit cărora votarea se închide la ora 21.00, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

”Am văzut şi eu imaginile cu documentele de la Torino, la o televiziune. Nu pot să comentez mai mult decât atât. Am luat legătura cu colegii de la Biroul 48 (pentru secţiile de votare din străinătate n.r.), ne-au spus că încearcă să vorbească cu cineva de la secţia de votare de acolo. Au transmis circulară către toate secţiile de votare din străinătate să respecte prevederile legale şi că votarea se închide la ora 21.00”, a spus Marian Muhuleţ, întrebat despre incidentele de la unele secţii de votare din străinătate.

UPDATE 23:25 - Mai mulţi poliţişti şi circulaţie restricţionată la Ambasada României din Bruxelles

Mai mulţi poliţişti se aflau duminică seara în faţa Ambasadei României de la Bruxelles, unde mii de persoane aşteaptau la coadă pentru a vota, relatează postul de televiziune RTL Belgium, în pagina electronică, menţionând că strada unde se află reprezentanţa este închisă circulaţiei.

Mii de cetăţeni români care locuiesc în Belgia sau nordul Franţei s-au deplasat duminică în comuna Uccle din Bruxelles, unde se află trei din cele patru secţii de votare din Belgia.

Mai mulţi români din Franţa au preferat să meargă să voteze la Bruxelles, sperând că vor avea de aşteptat mai puţin la coadă.

Potrivit RTL, coada se întindea pe distanţe de câteva sute de metri duminică seara.

În acest context, la ora locală 21.00 (22.00, ora României) în zonă au fost trimise mai multe echipe de poliţişti, iar circulaţia pe strada unde se află ambasada a fost închisă.

"I-am spus ambasadorului că ar trebui să accelereze procesul în secţiile de votare pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi cât mai mulţi oameni posibil să voteze cât mai repede posibil", a declarat Armand de Decker, primarul comunei Uccle din Bruxelles.

Totuşi, potrivit ambasadorului Ştefan Tinca, situaţia este sub control.

"Am început pregătirile normale în urmă cu câteva luni şi am reuşit în ultimele săptămâni să ameliorăm, să asigurăm un flux optim. În opinia mea, (sectiile de de vot) funcţionează deja la o viteză maximă", a declarat duminică ambasadorul României în Belgia pentru RTL.

"Sperăm că lucrurile se vor calma un pic", a adăugat el.

UPDATE - Austria: Toţi cei peste 8.000 de români care s-au prezentat la urne au reuşit să voteze

Toţi cei peste 8.000 de cetăţeni care s-au prezentat la cele trei secţii de vot organizate pe teritoriul Austriei la scrutinul de duminică au reuşit să îşi exprime opţiunea electorală, fapt posibil şi datorită sprijinului acordat de aproximativ 20 de voluntari.

 Încă de la ora locală 20.00, în faţa secţiilor de vot din Viena nu se mai aflau alegători, precizează un comunicat al MAE.

O tânără din grupul de voluntari a explicat că după primul tur de scrutin, mai mulţi tineri au înaintat o plângere ambasadei, care i-a invitat la discuţii.

"Iniţial am fost opt sau zece la discuţiile de la ambasadă, iar echipele de voluntari le-am format ulterior sunând alţi prieteni", a explicat ea.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus