Stiri de ultima ora

Haos total în Guvern - Ministrul Ghinea anunţă o problemă foarte mare de colectare , la o zi după ce premierul a susţinut că sunt încasări record la buget

Haos total în Guvern - Ministrul Ghinea anunţă  o problemă foarte mare de colectare , la o zi după ce premierul a susţinut că  sunt încasări record la buget
Actualitate
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea , îl contrazice pe premierul Florin Cîţu . La doar o zi după ce premierul se lăuda cu încasări record la buget, prin conformare voluntară, Ghinea anunţă că există mari probleme în privinţa colectării veniturilor la buget.

În schimb, premierul Florin Cîţu a declarat, joi seara, la Digi 24, că datorită conformării voluntare au fost încasări record la bugetul de stat, iar soluţia pentru eliminarea evaziunii fiscale pe care a propus-o de la bun început a fost digitalizarea. "Anul acesta au fost conectate casele de marcat la ANAF. Anul acesta vom introduce şi e-factuarea sau factura electronică", a mai spus şeful Guvernului.

"Avem cea mai bună strategie până acum pentru că conformarea voluntară a crescut pentru prima oară în aceşti doi ani de zile. Nu pot să vă dau cifrele pentru luna aprilie, dar vă spun că sunt încasări record la venitul de stat, prin conformare voluntară. Nu am crescut taxele în aceşti ani. Din contră. Am avut şi unele facilităţi. Nu am introdus taxe noi şi totuşi, atunci când ai predictibilitate, pentru că aceasta era cheia – le-am promis românilor, antreprenorilor că nu modificăm taxele. Ne-am ţinut de cuvânt anul trecut, anul acesta şi cei care contribuie îşi plătesc taxele. Deci avem conformare voluntară, asta este important. Vedem o creştere a gradului de conformare voluntară", a explicat Florin Cîţu, întrebat care este gradul de colectare a taxelor şi impozitelor în România.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus