Stiri de ultima ora

HALUCINANT Criminalul în serie Marius Csampar a fost ELIBERAT pentru că a stat DESTUL în spatele gratiilor, confom Tribunalului Mehedinți

HALUCINANT Criminalul în serie Marius Csampar a fost ELIBERAT pentru că a stat DESTUL în spatele gratiilor, confom Tribunalului Mehedinți
Actualitate
A ucis șase oameni și a stat 23 de ani în detenție. Mai apoi, a fost eliberat pentru că magistrații din Mehedinți au considerat că a  Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României, a stat suficient în detenţie.

Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României, a fost eliberat în luna mai. Una dintre crime le lui a avut loc în 31 decembrie 1996, când a intrat în casa unei bătrâne de 84 de ani din Otopeni. Csampar şi alt bărbat au bătut-o pe bătrână cu pumnii şi picioarele, după care au furat din casă o oală cu sarmale, carne, 10 litri de vin, veselă, lenjerie de pat şi 95.000 de lei. Ei au ascuns lucrurile şi banii într-un canal, unde locuia celălalt atacator. Altă victimă a fost un om al străzii, pe care l-a decapitat şi l-a aruncat în parcul IOR, conform Mediafax.

În cei 22 de ani de detenţie, Marius Csampar a fost sancţionat disciplinar de mai multe ori, însă în 2014 s-a oprit din a mai face probleme. De fapt, cei mai mulţi dintre deţinuţi devin disciplinaţi cu câţiva ani înainte să ceară eliberarea condiţionată.

Marius Csampar a avut 6 analize pentru eliberare condiţionată. Bărbatul a muncit în închisoare, însă din 1997 a adunat doar 201 zile de câştig.

„Pe cale de consecinţă, stăruinţa în muncă nu este o condiţie îndeplinită”, spune Judecătoria Drobeta Turnu Severin, prima instanţă care i-a refuzat cererea.

Judecătorii care i-au respins iniţial eliberarea spun că „se observă din trecutul petentului că nu şi-a însuşit valorile sociale prin aplicarea unor sancţiuni penale şi scopul reeducării persoanei condamnate nu a fost atins”.

Judecătorii Daniel Zaharia şi Mihaela Popescu de la Tribunalul Mehedinţi (unde a mers Csampar pentru apel) au admis cererea lui şi au spus: „Dacă la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin s-a considerat că persoana privată de libertate Csampar Marius poate să execute pedeapsa în regim deschis cu posibilitatea de a presta muncă în exteriorul penitenciarului fără să fie supravegheat, atunci cu atât mai mult tribunalul consideră (...) că este un deţinut disciplinat”.

Condamnatul şi-a îmbunătăţit conduita pe parcursul executării pedepsei, spun magistraţii: „Tribunalul consideră că perioada de pedeapsă executată de la data de 17.04.1997 până în prezent este suficientă pentru a acorda condamnatului beneficiul liberării condiţionate în scopul îndreptării şi resocializării sale”.

Tot Tribunalul Mehedinţi este instanţa care l-a lăsat în libertate pe Ion Turnagiu, condamnat pe viaţă pentru 5 crime. El a fost eliberat condiţionat anul trecut şi în urmă cu câteva zile a incendiat o fată de 17 ani.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiub a cerut Inspecţiei Judiciare verificări în privinţa modului în care au fost admise eliberările condiţionate.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus