Stiri de ultima ora

Guvernul german: Aleksei Navalnîi a fost ”destul de probabil” otrăvit

Guvernul german: Aleksei Navalnîi a fost ”destul de probabil” otrăvit
Actualitate
Guvernul german consideră ”destul de probabil” faptul că opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat în comă la Berlin, a fost victima unei otrăviri, a anunţat luni un purtător de cuvânt, relatează AFP.

Guvernul german consideră "destul de probabil" ca opozantul rus Alexei Navalnîi, spitalizat în comă la Berlin, să fi fost otrăvit, a declarat luni purtătorul de cuvânt al executivului, potrivit AFP şi Reuters. "Este vorba de un pacient care, destul de probabil, a fost victima unui atac cu otravă", a declarat presei Steffen Seibert, justificând circumstanţele protecţiei poliţieneşti oferite lui Navalnîi la spitalul din Berlin unde este tratat. În acelaşi timp, în cadrul unei vizite la Kiev, ministrul german de externe Haiko Maas a declarat luni că Berlinul are nevoie de mai multe informaţii despre acest caz înainte de a spune că opozantul rus a fost otrăvit, aşa cum susţine anturajul său. "Lipsesc multe date în cazul lui Navalnîi: medicale şi probabil criminologice", a spus Maas în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

"Trebuie să aşteptăm" aceste elemente, a adăugat şeful diplomaţiei germane. Opozantul rus Alexei Navalnîi se află sub protecţia poliţiei, pusă la dispoziţie de statul german, în spitalul din Berlin unde este tratat în urma unei presupuse otrăviri în Siberia, a precizat Biroul Federal de Investigaţii Criminale (BKA).  

Medicii care l-au tratat pe Navalnîi înainte de transferul în Germania nu cred că a fost otrăvit

Medicii de la spitalul din Omsk unde a fost tratat Navalnîi înainte de transferul său în Germania au spus că nu cred că acesta a fost otrăvit. Ei l-au diagnosticat cu o boală metabolică posibil cauzată de scăderea glicemiei. "Amploarea supravegherii nu mă surprinde deloc, noi am fost deja conştienţi de acest lucru", a declarat purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmîş duminică pe Twitter. "Dar este uimitor că nu au ezitat să le spună tuturor despre asta , a adăugat ea, în reacţie la articolul din Moskovski Komsomoleţ. Echipa lui Navalny a anunţat că va face o declaraţie duminică la 16:00 GMT pe canalul lor de internet.

"Vom spune tot ce se ştie în prezent despre otrăvirea lui Alexei", a spus Iarmîş pe Twitter. "Acum vom spune cum a fost totul în realitate", a adăugat aceasta, citată de dpa.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus