Stiri de ultima ora

Guvernul Dăncilă, atacat VIOLENT de la Cotroceni: Bugetul, departe de adevăr . Avertisment DUR transmis de consilierul lui Iohannis

Guvernul Dăncilă, atacat VIOLENT de la Cotroceni:  Bugetul, departe de adevăr . Avertisment DUR transmis de consilierul lui Iohannis
Actualitate
Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial - Departamentul Politici Economice și Sociale, a criticat vineri, de la Palatul Cotroceni, Guvernul Dăncilă pentru Legea Bugetului de stat pe 2019, spunând că este construit pe „date excesiv de optimiste”. Declarația vine la numai câteva zile după ce președintele a anunțat că va retrimite legea pentru reexaminare în Parlament.

„Guvernul avea obligația să noteze în buget diferențele față de prognozele Comisiei Europene. Prognozele făcute de Guvern sunt anterioare adoptării OUG 114, care afectează sustenabilitatea economică”, a atras atenția Cosmin Marinescu.

Consilierul prezidențial a semnalizat că în privința veniturilor bugetare „ele sunt supraevaluate în raport cu deficitul bugetar”.

Totodată, Marinescu a afirmat că nu a fost prezentat un plan concret pentru colectarea de către ANAF a taxelor.

„În 2018, încasările prin TVA au fost mult mai mici decât cele trecute în buget. Și încasările din accize au fost sub ce s-a prognozat”, a declarat consilierul prezidențial.

Marinescu a mai spus că în proiectul de buget la cheltuielile cu pensiile erau prevăzute la 69,3 miliarde lei, însă în bugetul adoptat de Guvern cheltuielile cu pensiile au fost de 68,1 miliarde lei, cu 1,2 miliarde lei mai puțin.„Solicităm să se clarifice aceste aspecte”, a spus Marinescu.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus