Stiri de ultima ora

Germania îndeamnă UE să pregătească noi sancţiuni împotriva Rusiei, după condamnarea lui Navalnîi. Acesta riscă să ajungă într-un lagăr de muncă

Germania îndeamnă UE să pregătească noi sancţiuni împotriva Rusiei, după condamnarea lui Navalnîi. Acesta riscă să ajungă într-un lagăr de muncă
Actualitate
Ministrul german de Externe Heiko Maas şi-a îndemnat luni omologii din UE să dea undă verde sancţiunilor împotriva oficialilor ruşi responsabili pentru închiderea criticului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, şi pentru reprimarea activiştilor pro-democraţie, relatează Reuters.

Apelul Berlinului deschide calea pentru sancţiuni care vor fi impuse luna viitoare şi care ar trebui să fie văzute ca un mesaj adresat preşedintelui Vladimir Putin, prin care să accepte că dezbaterea şi protestul trebuie să fie permise în Rusia.

„Sunt în favoarea ordonării pregătirii unor sancţiuni suplimentare împotriva unoer anumitor persoane,” a spus Maas când a ajuns la Bruxelles pentru reuniunea miniştrilor de externe ai blocului comunitar.

El a spus că aplicarea sancţiunilor este urgentă, deoarece Navalnîi nu numai că a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea la începutul acestei luni, dar riscă şă îşi execute pedeapsa într-un lagăr de muncă.

Diplomaţii se aşteaptă ca UE să impună interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor pentru aliaţii din Putin luna viitoare, după ce experţii vor aduna dovezi solide împotriva acestora.

"Nu putem închide ochii la încălcările flagrante ale drepturilor omului din Rusia", a declarat ministrul lituanian de Externe Gabrielius Landsbergis, după o întâlnire cu un grup de miniştri de Externe ai UE care a  avut loc duminică, la Bruxelles, la care a participat şi şeful de cabinet al lui Navalnîi, Leonid Volkov.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus