Stiri de ultima ora

GAFĂ URIAȘĂ făcută de Klaus Iohannis: Aproape de un SCANDAL DIPLOMATIC cu președinția franceză , la Bruxelles - VIDEO

GAFĂ URIAȘĂ făcută de Klaus Iohannis: Aproape de un SCANDAL DIPLOMATIC cu  președinția franceză , la Bruxelles - VIDEO
Actualitate
Președintele Klaus Iohannis a făcut o gafă uriașă, înaintea reuniunii Consiliului European! Iohannis a atacat virulent ”președinția franceză” a Consiliului UE din cauza bugetului pentru Cadrul Financiar Multianual.

Președintele României a încurcat țările, fiind aproape de un scandal diplomatic, la Bruxelles. Nu Franța deține președinția Consiliului UE, ci Finlanda. Chiar și așa, Iohannis a atacat în termeni duri președinția finlandeză, pe care o acuză că nu procedează corect și că nu ține cont de partenerii din UE.

”Vom avea mâine o discuție pe așa numitul MFF, Cadrul Financiar Multianual. Am o nemulțumire aici. Președinția noastră a făcut progrese, cu bună credință, cu partenerii împreună, s-au făcut progrese pe acest cadru multianual. Președinția franceză (n.r. finlandeză) mi se pare că nu procedează corect. Au solicitat să se meargă înapoi la ce a fost înainte de președinția noastră și au venit cu propuneri pe care nu le agreez și nu le sprijin sub nicio formă. Nu pot să fiu de acord să avem reduceri pe politica agricolă și pe politica de coeziune. Aceste lucruri mi se par greșite, e o abordare pe care nu o sprijină România și o voi spune foarte clar când ajungem la acest capitol.

În ceea ce privește alocarea de către state, dacă este 1% din PIB sau 1,1% sau 1,3% cum a cerut Parlamentul, care este greu de conceput, asta va rezulta din negocieri. Nu putem să aruncăm în spațiu niște cifre, fără să ținem cont de statele membre și asta a făcut președinția finlandeză.”, a declarat Klaus Iohannis.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus