Stiri de ultima ora

Gabriela Firea lansează marea provocare pentru Guvern: Asta trebuie să se întâmple URGENT

Gabriela Firea lansează marea provocare pentru Guvern: Asta trebuie să se întâmple URGENT
Actualitate
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că municipalitatea face toate eforturile pentru combaterea poluării, dar este nevoie și de implicarea Guvernului. Firea solicită Executivului să se implice modernizarea centurii Capitalei, magistralele de metrou M5 și M6, dar și modernizarea CET-urilor din București.

”Sunt necesare eforturi comune la nivel de Guvern si autoritati locale pentru combaterea eficienta a poluarii in Capitala. Primaria Capitalei a pus in aplicare masurile prevazute in PICA, dar nu este singura autoritate responsabila! Ministerul Transporturilor trebuie sa modernizeze urgent centura Capitalei, sa finalizeze lucrarile la magistralele M5 si M6, Ministerul Energiei trebuie sa modernizeze CET-urile.

M-am intalnit azi cu ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru a discuta despre implementarea masurilor privind imbunatatirea calitatii aerului in Municipiul Bucuresti.

Am discutat despre stadiul masurilor din Programul Integrat de Calitate a Aerului de la nivelul municipiului Bucuresti, un document strategic, programativ, care a fost realizat de actuala administratie si votat, in majoritate de CGMB.

Reamintesc faptul ca, pana in anul 2016, Capitala Romaniei nu avea un plan integrat de calitate a aerului care sa propuna actiuni concrete de combatere a poluarii.

Programul Integrat de Calitate a Aerului prevede o serie de masuri concrete, care trebuie puse in aplicare de Primaria Capitalei, dar si de catre autoritati centrale precum Ministerul Transporturilor prin CNAIR - cum ar fi finalizarea statiei de metrou Drumul Taberei si demararea lucrarilor la magistrala M6 – linia de metrou 1 Mai – Aeroportul Otopeni, precum si dinamizarea lucrarilor la Centura ocolitoare a Capitalei.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus