Stiri de ultima ora

Fundația Renașterea organizează evenimentul "Happy Run! - Race for the Cure", în Herăstrău

Fundația Renașterea organizează evenimentul Happy Run! - Race for the Cure, în Herăstrău
Actualitate
Fundația Renașterea organizează duminică prima ediție a Happy Run! - Race for the Cure România , cea mai renumită cursă, dedicată prevenției cancerului de sân, din lume.

Ambasadorul Fundației Renașterea, Andreea Esca, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că recent fundația a fost inclusă într-un amplu eveniment internațional, Race for the Cure , care sărbătorește femeile învingătoare în lupta cu cancerul de sân, dar, în același timp, este un prilej de informare și de strângere de fonduri. Ea a explicat că această competiție a fost inaugurată în 1983, la Dallas (Texas), unde au participat 800 de persoane. Între timp, Komen Race for the Cure a evoluat, ajungând în prezent la peste 150 de curse, pe 4 continente, cu peste 1,6 milioane de participanți în întreaga lume.

Pentru mine această zi este deosebită nu doar pentru că e prima ediție Happy Run , ci și pentru că e ziua de naștere a mamei mele, care și-a dedicat viața ajutând persoanele bolnave de cancer. Îmi doresc să adunăm în jurul nostru cât mai mulți oameni, pentru a atrage atenția asupra acestei boli care poate fi vindecată prin prevenție și control periodic , a spus Andreea Esca.

Ea a precizat că fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru a oferi teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile, proteze mamare externe, pentru sesiuni de suport și informare asupra noilor terapii pentru paciente, susținere psihologică pentru paciente, organizarea unor reuniuni de specialitate între medici, autorități, pacienți și companii, dar și pentru campanii de informare asupra importanței depistării precoce a cancerului de sân.

Președintele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană, a explicat că evenimentul de duminică este organizat sub patronajul Ambasadei Italiei la București, cu sprijinul Bucharest Running Club, al Crucii Roșii Române și al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Ea a adăugat că vor exista echipe și competiții între școli, ambasade, spitale, companii, cluburi sportive. Se vor oferi premii pentru echipa cea mai numeroasă, cea mai eficientă în strângerea de fonduri și cea mai "funny". Mihaela Geoană a precizat că printre ambasadele și liceele care și-au anunțat prezența la eveniment se află ambasadele Italiei, SUA, Argentinei, Croației, liceele Lauder, Jean Monnet, Școala Americană.

Ambasadorul Italiei la București, Diego Brasioli, a spus că în Italia, la Roma, această cursă — Race for the Cure — este un eveniment căruia i se acordă o mare importanță. Toți suntem expuși acestui risc, prin rude, prieteni, deci toți vrem să creăm o comunitate de luptă împotriva cancerului de sân. Sunt bucuros că voi participa la evenimentul din București , a spus Brasioli.

Ambasadorul României la Roma, Dana Constantinescu, a declarat că a participat în urmă cu un an la competiția din Italia, că a întâlnit multe femei din comunitatea românească de la Roma care, datorită acestui eveniment, au putut beneficia de consultații și de informare în problema cancerului de sân. Am participat și anul acesta, când s-au strâns peste 70.000 de oameni la Roma, sper ca această competiție să crească în participare și în România , a arătat Dana Constantinescu.

Una dintre învingătoarele bolii, Irina Petecel (36 de ani), din Timișoara, a transmis mesajul că e foarte importantă depistarea precoce a bolii . Vă rog, învățați din experiența altora că boala poate fi învinsă , a adăugat aceasta.

Competiția de duminică va începe la ora 10,30, la intrarea în Parcul Herăstrău din Piața Charles de Gaulle, și va avea următorul traseu: Parcul Herăstrău/Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Prezan, Șos. Kiseleff, Piața Victoriei, Bd. Aviatorilor, cu final tot la intrarea în parc. Cursa este structurată pe trei categorii: 5 km— cursa pentru alergători, Fun Run —5 km — alergare/plimbare persoane de toate vârstele și Fun Walk — 1 km — plimbare. Plimbarea pe o distanță de 1 km va fi pe traseul Parcul Herăstrău/Piața Charles de Gaulle, Bd. Mareșal Prezan, intrare în Parcul Herăstrău pe la Arcul de Triumf, aleea Michael Jackson, cu ieșire tot în Piața Charles de Gaulle.

Înscrierile se pot face până sâmbătă, 6 iunie, pe adresa comunitate.fundatiarenasterea.ro, și în ziua cursei, în intervalul orar 8,00 — 10,00, în parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle). Donația pentru înscriere este 50 lei pentru adulți, 25 de lei pentru copiii între 14-18 ani, iar copiii sub 14 ani participă gratuit.

La acest eveniment vor participa numeroase personalități susținătoare ale activităților fundației, care au transmis mesaje de susținere— Inna, Andreea Raicu, Brighi, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, Adina Halas, Corina Caragea, Raluca Arvat, Cabral, Magda Pălimaru, Monica Dascălu, Pavel Bartoș, Iuliana Tudor.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus