Stiri de ultima ora

Focare de COVID în spitale. Personal medical, infectat la Iași, Alba, Câmpina

Focare de COVID în spitale. Personal medical, infectat la Iași, Alba, Câmpina
Actualitate
Cadru medical îmbrăcat în echipament de protecție. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Odată cu creşterea constantă a numărului de noi îmbolnăviri, creşte, din păcate, şi numărul focarelor de COVID-19 în spitale.

În Iaşi, 23 de cadre medicale de la Spitalul pentru copii Sf Maria s-au îmbolnăvit. Toate cazurile sunt de la Unitatea de primiri Urgenţe. Pentru a acoperi turele, oamenii lucrează acum câte 12 sau chiar 24 de ore. Nu este prima dată când apare un focar la acest spital. În septembrie, alte cinci cadre medicale s-au infectat. 

Şi în judeţul Alba sunt probleme. Trei focare noi au fost descoperite în urma testării în masă. S-au îmbolnăvit șapte angajaţi ai Spitalului Judeţean, alţi 7 ai Serviciului Public Local de Evidență a Persoanelor şi cei mai mulţi bolnavi, 13, sunt de la Inspectoratul Județean de Poliție.

Este focar de COVID-19 și la Spitalul Municipal Câmpina, care este spital suport COVID, în condițiile în care la Ploiești se lucrează deja de mai multe săptămâni la capacitate maximă. Managerul unității medicale din Câmpina și alți nouă angajați s-au îmbolnăvit. Printre cei infectați cu noul coronavirus se află și directorul executiv al spitalului. Majoritatea celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2 fac parte din personalul TESA. Au fost identificați și contacții celor infectați, care-și așteaptă acum rezultatele testelor.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus