Stiri de ultima ora

Focar de coronavirus la U-BT Cluj-Napoca | Romania Libera

Focar de coronavirus la U-BT Cluj-Napoca | Romania Libera
Actualitate
Echipa masculină de baschet U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a anunţat, marţi, pe site-ul său oficial că are opt cazuri pozitive de coronavirus în lotul şi staff-ul său.

13.10.2020 - 21:02

„Din păcate, COVID-19, virusul care a bulversat lumea în acest an, nu ocoleşte echipa noastră. În urma ultimelor testării RT-PCR efectuate, un total de 8 jucători şi membri ai staff-ului au fost depistaţi pozitiv pentru noul tip de coronavirus”, au anunțat clujenii.

U-BT a participat în perioada 7-8 octombrie la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu, întreaga echipă fiind testată în prealabil. Până la turneul amical de la Sibiu, echipa a fost testată de trei ori, de fiecare dată cu rezultate negative. Staff-ul şi baschetbaliştii clujeni au fost testaţi înaintea cantonamentului din Serbia, înaintea deplasării din Bulgaria, respectiv pe 1 octombrie, înaintea meciurilor amicale cu CSM CSU Oradea. „Întrucât partidele cu CSM CSU Oradea s-au desfăşurat în perioada 2-3 octombrie, oficialii clubului nostru au luat legătura cu organizatorii turneului de la Sibiu, care ne-au precizat faptul că, pentru prezenţa noastră, este suficientă dovada testelor negative din data de 1 octombrie”, afirmă clubul clujean.

„După revenirea de la Sibiu, sâmbătă, 10 octombrie, doi baschetbalişti au anunţat că prezintă simptome specifice COVID-19, astfel că staff-ul echipei a decis ca aceştia să nu se prezinte la antrenament, să rămână în izolare la domiciliu şi să informeze permanent clubul asupra evoluţiei situaţiei şi a simptomatologiei. Ulterior, duminică, 11 octombrie, alţi 2 sportivi au anunţat că prezintă simptome specifice COVID-19. Luni, 12 octombrie, cei patru sportivi care au prezentat simptome au fost testaţi, rezultatele fiind pozitive. Am comunicat imediat situaţia autorităţilor şi Federaţiei Române de Baschet, printr-o adresă oficială, şi am efectuat testările pentru restul echipei şi staff-ului în cursul dimineţii de marţi, 13 octombrie. Astfel, astăzi au fost descoperite încă patru cazuri pozitive de COVID-19, rezultând total de 8 cazuri în cadrul echipei noastre (7 jucători şi un membru al staff-ului)”, precizează clubul U-BT. Componenţii echipei, depistaţi pozitiv, se simt bine şi sunt în izolare la domiciliu.

U aşteaptă deciziile Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, iar testele vor fi repetate joi 15 octombrie. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar şi la formaţiile de juniori care îşi desfăşoară antrenamentele la BTarena, este suspendată.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus