Stiri de ultima ora

Florin Cîţu: Guvernul PSD a știut de la începutul anului că deficitul va ajunge la 4%. Au ascuns adevărul

Florin Cîţu: Guvernul PSD a știut de la începutul anului că deficitul va ajunge la 4%. Au ascuns adevărul
Actualitate
Florin Cîţu: Guvernul PSD a știut de la începutul anului că deficitul va ajunge la 4%. Au ascuns adevărul

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, luni, într-o declarație de presă, că Guvernul PSD a știut de la începutul anului că deficitul va ajunge la 4%, dar au ascuns adevărul, totul fiind premeditat.

Declarațiile LIVE ale ministrului Florin Cîţu: - Am promis că voi expune cum s-a ajuns aici. Chiar dacă unele dintre faptele predecesorilor mei sunt grave. - Voi prezenta cu documente cum au mințit în acest an cei din guvernarea PSD și cum știau de situația economică. - Un prim document este din 28 ianuarie 2019, o notă internă către MFP, când se elabora proiectul de buget. "Introducerea în proiectul de buget a unor venituri de la ANAF pot conduce la o pierdere potențială de venituri de 12 miliarde de lei", se arată în acest document. Astfel, din 28 ianuarie, ministrul de atunci Eugen Teodorovici știa că s-ar putea să aibă venituri supraestimate în buget. - În aprilie, au apărut primele semne serioase. 

- Eugen Teodorovici știa că are o estimare de deficit de 4 la sută din PIB. I se spunea că trebuie să ia măsuri suplimentare, dar nu a făcut asta. - În iunie, MFP este avertizat că chiar și în situația în care ar lua măsuri care ar omorî companiile private, acestea nu ajung, deja este prea târziu. Se știa de atunci, nu este o surpriză pentru specialiștii din MF. - A fost avertizată și premierul Viorica Dăncilă din iulie și septembrie. - Totul a fost premeditat, au pus mai presus de interesul României interesul personal. - Dacă fostul ministru Teodorovici va continua cu acuzații la adresa mea, mă văd forțat să public încă un document care arată clar că PSD nu avea nicio intenție să aplice legea pensiilor, în 2020. Cîțu, despre restructurarea aparatului administrativ - Prima etapă a fost reducerea Guvernului, urmează etapa a doua, unde fiecare ministru își va restructura aparatul de stat. - Nu căutăm o cifră magică, ci trebuie ca aparatul administrativ să devină eficientă. - Bugetul pentru anul viitor este construit luând în considerare afirmațiile noastre precedente.   
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus