Stiri de ultima ora

EXCLUSIV // Ce riscă polițiștii din Buzău să pățească după cazul de agresiune asupra activistului buzoian. În prezent, se desfășoară o anchetă internă (VIDEO) |

EXCLUSIV // Ce riscă polițiștii din Buzău să pățească după cazul de agresiune asupra activistului buzoian. În prezent, se desfășoară o anchetă internă (VIDEO) |
Actualitate
Cei trei bărbați din Buzău, care au urmărit, blocat și bătut în trafic un activist weekendul trecut, sâmbătă, au creat un nou moment penibil pentru Poliție. Agenții s-au făcut de râs după ce nu au intervenit urgent, la apelul disperat al persoanei agresate, iar patrula cu care s-a întâlnit în trafic a fost incapabilă să acționeze ferm. 

Polițiștii care au fost spectatori sunt anchetați, în cadrul unei comisii interne. Corpul de control al IGPR desfășoară la Buzău să vadă ce nu a funcționat în intervenția agenților, a anunțat oficial Poliția Română, duminică.

Deși în filmare se vede că agenții au fost depășiți de situație, reprezentanții Poliției Buzău au declarat că interevenția a fost un succes. Cei trei bărbați agresivi au fost potoliți doar de mascați.

IPJ Buzău a oferit mai multe informații, pe marginea acestui subiect. 

„Au fost demarate, pe de o parte, verificări la nivel intern, în cadrul IPJ Buzău, pentru a stabili cu exactitate etapă de etapă cum s-a derulat intervenția, dar, totodată, au fost demarate verificări de către eșalonul superior, care vor fi efectuate de către corpul de control, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

(...) Sancțiunile sunt prevăzute în legea care ne coordonează activitatea - Statutul polițistului, legea organică, Legea 360...", a declarat pentru B1.ro subcomisarul de poliție din cadrul IPJ Buzău, Ane-Marie Vrapciu.

Iulian Surugiu , președinte al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, nu crede că vor exista sancțiuni severe pentru agenții de la Buzău.

„Nu v-ați învățat că atunci când se întâmplă ceva în România, fac o comisie și nu se întâmplă nimic?! Sunt realist. Și când am spus că 75% din sistem e putred, știu bine ce vorbesc", a declarat pentru B1.ro Iulian Surugiu , președinte al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus