Stiri de ultima ora

Eugen Teodorovici, despre anticipate: Este doar un sofism cam prea ieftin pentru niște oameni politici care pretind că îi respectă pe cetățenii români

Eugen Teodorovici, despre anticipate:  Este doar un sofism cam prea ieftin pentru niște oameni politici care pretind că îi respectă pe cetățenii români
Actualitate
Eugen Teodorovici afirmă că întreaga discuţie despre anticipate este de fapt un sofism, din moment ce PNL are nevoie de majoritate în Parlament pentru o asemenea manevră, iar dacă PNL are deja majoritate, nu mai are nevoie de anticipate. Fostul ministru al Finanţelor este de părere că PNL are nevoie de anticipate pentru a impune ulterior austeritatea.

"Dacă guvernarea PNL este anticiparea austerității, putem lesne înțelege sensul unicului obiectiv al alegerilor parlamentare anticipate.

De aproape trei luni de aiureală politică - pentru că de guvernare nu se poate încă vorbi - nu prea am reținut mare lucru în afară de împrumuturile extravagante la fel de anticipate și de putreziciunea logicii PNL și a celor care susțin ideea "salvării" prin alegeri parlamentare anticipate.

Argumentul invocat cu patimă de PNL și de alte partide "salvatoare" care susțin actuala guvernare este nevoia unor alegeri anticipate pentru că Parlamentul este încă dominat de o majoritate PSD care îi împiedică să demareze urgent reformele necesare în România.

Deși aparent logic, realitatea politică a demonstrat deja că este doar un sofism cam prea ieftin pentru niște oameni politici care pretind că îi respectă pe cetățenii români.

De ce? Pentru că, totuși, pentru a da jos guvernul PSD și pentru a instala noul guvern PNL, forțele unite ale opoziției au avut majoritate în Parlament, și nu PSD! Dar și pentru că în orice variantă aleasă pentru demararea etapelor premergătoare alegerilor anticipate - demisie sau demitere a guvernului Orban în urma unei moțiuni de cenzură, plus a altor două propuneri de guvern - se mizează, evident, tot pe o majoritate parlamentară favorabilă, dar nu a PSD!

Așadar, putem anticipa că obiectivul alegerilor anticipate depinde exclusiv de aceeași majoritate parlamentară care a permis instalarea anticipată a unui guvern pe care l-am anticipat incompetent!?

Anticipez și eu un răspuns la întrebarea:

Ce poate să fie mai rău decât un premier figurant sau un ministru de finanțe incompetent?
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus