Stiri de ultima ora

Ţeparul Bancorex Liviu Tudor, acţionar la Reporter Virtual: De la afaceri cu electronice, la control mediatic

Ţeparul Bancorex Liviu Tudor, acţionar la Reporter Virtual: De la afaceri cu electronice, la control mediatic
Actualitate
Ţeparul Bancorex Liviu Tudor, acţionar la Reporter Virtual: De la afaceri cu electronice, la control mediatic

Foto: z-ziarul.ro

Unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din România deţine un pachet important al publicaţiei Reporter Virtual. Este vorba despre cunoscutul afacerist nemțean Liviu Tudor, acuzat, printre altele, că a luat credite de 8,4 milioane de dolari de la Bancorex, pe care nu le-a mai returnat niciodată.

Despre afacerile suspecte desfăşurate de magnatul Liviu Tudor, după o perioadă în care importa şi vindea produse electronice, s-au scris nenumărate articole de-a lungul timpului. Una dintre cele mai răsunătoare se referă, însă, la falimentul Bancorex.

Considerat drept cel mai mare jaf postdecembrist, falimentul Bancorex a adus în sapă de lemn o ţară întreagă, dar i-a îmbogăţit pe foştii securişti şi oamenii de paie ai acestora. Una din marionetele Grupării de la Bacău, aşa cum era cunoscut în anii de după 1990 grupul de interese condus de Viorel Hrebenciuc şi Corneliu Iacobov, este nimeni altul decât miliardarul Liviu Tudor, notează rnews.ro . 

De curând, Liviu Tudor a revenit la o pasiune mai veche începută odată cu lansarea unui supliment de weekend al ziarului „Ceahlăul” în judeţul său natal, Neamţ. Mai precis, a intrat în acţionariatul Reporter Virtual , printr-o nouă ţeapă, dată fondatorului publicaţiei, Tiberiu Lovin.

La sfârșitul anului 2013, Răzvan Cornețeanu i-a dat o lecție de capitalism sălbatic lui Tiberiu Lovin, căruia i-a cumpărat acțiuni la un preț de șapte ori mai mic decât le-a vândut el însuși, chiar în aceeași zi.

Potrivit Obiectiv.info , Cornețeanu a cumpărat atunci acțiunile lui Lovin (29%) cu 370 euro/bucata şi a vândut apoi, în aceeaşi zi, 20% dintre ele cu 2.500 de euro/acțiune, de aproape șapte ori mai scump unei firme controlate de Liviu Tudor.

În plus, conform aceleiaşi publicaţii, „mogulul media” care i-a luat locul lui Lovin în firmă i-a scăpat pe ceilalţi acţionari  de grija chiriei pentru birou, oferindu-le un spațiu în anasamblul West Gate, pe care îl deține în cartierul Militari.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus