Stiri de ultima ora

Ele sunt secțiile care au dat TONUL, în Diaspora: Românii s-au înghesuit să își voteze președintele

Ele sunt secțiile care au dat TONUL, în Diaspora: Românii s-au înghesuit să își voteze președintele
Actualitate
Aproape 300.000 de români au votat, în Diaspora, în secțiile de votare, începând de vineri, dar și prin corespondență, la alegerile prezidențiale. După prime două zile, trei secții de peste hotare dețin recordul. Acolo, românii s-au înghesuit să își voteze președintele pentru următorii 5 ani, cu gândul că România le va fi, din nou, țară.

Secția care deține supremația, în Diaspora, după două zile de vot este una din Londra, de pe Edgware Road, unde au votat 2.573 de oameni. A doua secție ca număr de voturi este tot una din Anglia, într-o zonă cu zeci de mii de compatrioți. La secția din Stratford au votat 2.302 români, iar numărul total al voturilor în Marea Britanie, înainte de ultima zi de alegeri, este de aproape 51.000. Doar în Italia s-a votat mai mult, în primele două zile, cu aproape 500 de voturi mai mult decât în Regat.

A treia secție în topul Diasporei vine din Republica Moldova, de la Chișinău, unde și-au exprimat opțiunea 2.061 de români. În Europa, secțiile pentru români s-au închis și se vor redeschide duminică dimineața.

Duminică se încheie votul și în Diaspora, după o premieră în istorie, cu 3 zile la dispoziție pentru a vota.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus