Stiri de ultima ora

Şeful diplomaţiei germane îl acuză indirect pe Donald Trump pentru atacul de la Capitoliu: Cei care instigă poartă răspunderea

Şeful diplomaţiei germane îl acuză indirect pe Donald Trump pentru atacul de la Capitoliu:  Cei care instigă poartă răspunderea
Actualitate
Luând cuvântul în cadrul unor dezbateri parlamentare la Berlin, Maas i-a îndemnat pe democraţi să strângă rândurile în faţa duşmanilor democraţiei.

"Această strângere a rândurilor începe cu tragerea la răspundere a celor responsabili pentru astfel de escaladări. Aceasta îi include pe protestatarii violenţi şi îi include de asemenea pe instigatorii lor", a declarat şeful diplomaţiei germane. "Cei care instigă poartă răspunderea", a adăugat el.

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat, miercuri, în favoarea punerii sub acuzare a lui Donald Trump pentru incitare la asaltul sângeros de săptămâna trecută asupra Capitoliului. Astfel, Donald Trump a devenit primul preşedinte din istoria SUA pus de două ori sub acuzare.

Maas a spus că nu are dreptul că emită judecăţi asupra acestui impeachment, dar că "în definitiv aceasta nu este nimic altceva decât expresia necesităţii ca America să nu lase fără consecinţe prejudiciul adus instituţiilor sale democratice".

Camera Reprezentanţilor, unde majoritatea este deţinută de democraţi, l-a acuzat pe Trump de incitare la insurecţie după ce un grup de susţinători ai săi, stârniţi de acuzaţiile lui false privind fraudarea alegerilor, a luat cu asalt Congresul şi a întrerupt temporar sesiunea comună menită să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie anul trecut.

Donald Trump continuă să nu-şi asume nicio responsabilitate pentru rolul său în asaltul asupra Capitoliului, soldat cu cinci morţi.

Trump se confruntă acum cu un proces de impeachment în Senat, cu doar şapte zile înainte ca el să plece de la Casa Albă şi democratul Joe Biden să fie învestit preşedinte al SUA.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus