Stiri de ultima ora

După Ponta, şi Tăriceanu revendică voturile lui Mircea Diaconu: Aceasta va fi misiunea partidului nostru în perioada care urmează

După Ponta, şi Tăriceanu revendică voturile lui Mircea Diaconu:  Aceasta va fi misiunea partidului nostru în perioada care urmează
Actualitate
După ce Victor Ponta a revendicat integral pentru Pro România cele peste 800.000 de voturi obţine de Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale, şi Călin Popescu Tăriceanu trage spuza pe turta ALDE. Tăriceanu afirmă că votanţii lui Mircea Diaconu sunt cei pe care ALDE vrea să-i reprezinte.

"Turul întâi al alegerilor s-a încheiat. Mulți candidați, ceea ce e bine. Puține idei, ceea ce e rău!

Din punctul meu de vedere, Mircea Diaconu s-a dovedit o idee bună, reușind să bată încă un record post-decembrist. În 2014, să ne amintim, el devenea candidatul independent care reușea să obțină cel mai mare scor la alegerile europene - alegeri de partid, de regulă - plasându-se al patrulea în clasament şi surclasând cel puţin patru partide cu notorietate, precum UDMR, PMP, PRM sau Partidul Poporului.

Îmi pare bine că am susținut, fără a-i ştirbi independenţa, un candidat care a reușit să obţină aproape un milion de voturi de la români, un candidat care a transmis în această campanie mesaje importante.

Căci cei care l-au votat pe Mircea Diaconu sunt românii care nu consideră că președintele României are nevoie de puteri și atribuții suplimentare, care cred că nu e bine pentru democrație ca un om, fie el monarh ori preşedinte, să acumuleze puteri aproape discreționare în stat.

Sunt oameni care cred că soluțiile crizelor politice se află în Parlament și nu la Cotroceni, și oameni care consideră că nu prin abuzuri și încălcări ale legilor și ale drepturilor omului se rezolvă problema corupției.

Sunt oameni care nu cred că antipesedismul ori anticomunismul de operetă sunt calități suficiente pentru a fi un bun conducător. Pentru asta, sunt necesare competență, implicare, bun simț, tact, rațiune.

Aceștia sunt oamenii – nu puțini – care i-au dat votul lui Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE și de Pro România, și care merită să fie reprezentanți pe mai departe.

Nu vorbim aici de oameni de stânga sau de dreapta, ci mai degrabă de oameni preocupați de prezent și de viitor într-o măsură mult mai mare decât de trecut. Ei, și cei care li se vor alătură lor, sunt românii pe care ALDE își propune să-i reprezinte.

“Moștenirea” electorală a lui Mircea trebuie nu doar păstrată, ci continuată și dezvoltată, și aceasta va fi misiunea partidului nostru în perioada care urmează.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus