Stiri de ultima ora

Donald Trump, noi atacuri rasiste: Acum spun, în gura mare și tăios, cum ar trebui să fie condus guvernul nostru

Donald Trump, noi atacuri rasiste:  Acum spun, în gura mare și tăios, cum ar trebui să fie condus guvernul nostru
Actualitate
Președintele SUA, Donald Trump, a afirmat despre mai multe membre de culoare ale Congresului de la Washington că ar trebui să se întoarcă în țările de unde provin, cu toate că trei din cele patru reprezentante democrate vizate de Trump s-au născut în Statele Unite, informează The Associated Press, conform Mediafax.

"Este atât de interesant să vezi reprezentante democrate progresiste, care la origine vin din țări ale căror guverne total catastrofale, cele mai rele, corupte și inepte din toată lumea (asta dacă chiar au guvern funcțional), acum spun, în gura mare și tăios, oamenilor din Statele Unite, cea mai grozavă și puternică națiune din lume, cum ar trebui să fie condus guvernul nostru", afirmă președintele Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.

"De ce nu se duc înapoi să ajute la rezolvarea problemelor locurilor distruse și devastate de criminalitate de unde au venit. Apoi să veniți și să ne arătați cum se face", a conchis liderul de la Casa Albă.

Potrivit presei americane, Trump probabil se referea la democratele Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley și Rashida Tlaib, membre ale Camerei Reprezentanților. Toate cele patru dețin cetățenia americană, iar Ilhan Omar este singura care nu este născută pe teritoriul Statelor Unite.

Ocasio-Cortez a reacționat rapid la afirmațiile lui Trump, spunând: "Domnule președinte, țara din care provin & țara față de care toți am jurat credință este Statele Unite".

"Sunteți supărat pentru că nu puteți concepe o Americă care să ne includă. Vă bazați pe o Americă speriată pentru a o prăda".

Și alți lideri democrați au catalogat drept rasiste afirmațiile liderului republican de la Casa Albă, însă politicienii din propriul său partid au ignorat subiectul.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus