Stiri de ultima ora

Doi procurori DIICOT ar fi fost în Israel în cadrul anchetei "Black Cube", în dosarul de încercare de intimidare a Codruţei Kovesi

Doi procurori DIICOT ar fi fost în Israel în cadrul anchetei Black Cube, în dosarul de încercare de intimidare a Codruţei Kovesi
Actualitate
Doi procurori DIICOT ar fi fost în Israel în cadrul anchetei "Black Cube", în dosarul de încercare de intimidare a Codruţei Kovesi

Doi procurori DIICOT au fost în Israel pentru acte de cercetare penală şi a ridica probe ce au legătură cu firma Black Cube şi cu activitatea celor trei israelieni arestaţi în România pentru o presupusă încercare de intimidare a Codruţei Kovesi, au confirmat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Doi procurori DIICOT ar fi fost în Israel în cadrul anchetei "Black Cube", în dosarul de încercare de intimidare a Codruţei Kovesi

Surse judiciare au confirmat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că procurorii DIICOT au fost deja în Israel pentru acte de cercetare penală şi pentru a ridica probe în cadrul anchetei privind o eventuală încercare de intimidare a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, în urmă cu două săptămâni, că vehicularea numelui afaceristului israelian Benny Steinmetz în dosarul în care se cercetează o eventuală încercare de intimidare a Laurei Codruţa Kovesi este "deocamdată" fără fundament.

"S-a vehiculat numele, dar deocamdată, din punctul nostru de vedere, fără un fundament", a declarat procurorul şef al DIICOT după ce s-a vehiculat în spaţiul public că ancheta parchetului ar duce către omul de afaceri Benny Steinmetz.

Potrivit lui Daniel Horodniceanu, în dosar se aşteaptă rezultatele a două comisii rogatorii, din Israel şi Marea Britanie.

Printre cei audiaţi ca martori în acest caz s-a numărat şi omul de afaceri Dinu Pescariu, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Aceleaşi surse susţin că omul de afaceri se afla pe lista israelienilor privind persoanele care ar fi urmat să fie monitorizate.

În acest dosar procurorii DIICOT fac investigaţii asupra a doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzaţi că au încercat să o spioneze pe Laura Codruţa Kovesi.

Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube au fost ţinuţi mai multe luni în stare de arest preventiv, acum ei aflându-se în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT îi acuză desăvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus