Stiri de ultima ora

Discuții de GRADUL ZERO pentru PSD înaintea moțiunii de cenzură: primarii municipiilor bat cu pumnul în masă și merg la Guvern

Discuții de GRADUL ZERO pentru PSD înaintea moțiunii de cenzură: primarii municipiilor bat cu pumnul în masă și merg la Guvern
Actualitate
Primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România, solicită, săptămâna viitoare, o întalnire la Guvern cu premierul și cu ministrul Finanțelor pentru a găsi soluții de finanțare și ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special a municipiilor.

Vineri, la Suceava, a avut loc reuniunea Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, discuțiile debutând cu o dezbatere referitoare la bugetele aprobate de autoritățile publice locale pentru anul 2019 și la demersurile întreprinse de AMR către Guvernul României cu scopul de a se echilibra deficitul apărut în urma execuției după primul trimestru.

,,Problema constrângerilor bugetare de care am avut parte în ultimii ani, mai ales anul trecut, problema persistând și în acest an constituie unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi. În consecință, am stabilit ca săptămâna viitoare să mergem la Guvern pentru a avea o discuție cu Primul-ministru și cu ministrul finanțelor publice , pentru a găsi soluții să rezolvăm ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special pentru municipii.” – a declarat primarul sectorului 3 și șeful AMR, Robert Negoiță.

Primarii au dezbătut, de asemenea, impactul pe care il are decizia ANCOM legată de tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spațiilor publice, cu hotărârea de a se iniția o discuție aplicată asupra acestei situații și funcție de rezultatul acestei discuții, eventual, o acțiune în instanța de contencios-administrativ.

Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în prezent Capitala se află într-un faliment nedeclarat și că situația va fi discutată cu premierul. „Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toți suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poți să îți asiguri funcționarea, activitatea curentă”, a declarat Gabriela Firea, înaintea CEx PSD.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus