Stiri de ultima ora

Dezastru produs de o tornadă violentă în Alabama: cel puțin un mort și 30 de răniți

Dezastru produs de o tornadă violentă în Alabama: cel puțin un mort și 30 de răniți
Actualitate
Dezastru produs de o tornadă violentă în Alabama: cel puțin un mort și 30 de răniți

27-01-2021 08:07 Autor: Stirileprotv

Cel puțin o persoană a murit și alte 30 au fost rănite după ce o tornadă violentă a devastat un oraș din statul american Alabama. Urgia a lăsat în urmă un peisaj dezolant: case distruse, mașini avariate și stâlpi de electricitate puși la pământ.

Tornada a lovit orașul Fultondale în miez de noapte. A măturat totul în cale, cu o forță incredibilă. Imaginile filmate de autorităţi arată porţiuni întregi devastate de furia vântului, cu locuinţe făcute una cu pământul, autoturisme strivite, stâlpi şi copaci smulşi din pământ. Bărbat: "Dormeam şi am auzit dintr-o dată cum au început să se spargă geamurile. Am auzit ţipete pe hol, iar alarmele au început să sune. " Oaspeţii cazaţi în acest hotel au fost şocaţi de cum arăta clădirea în zorii zilei. Fenomenul meteo extrem a distrus mai bine de jumătate din imobil. Bărbat: "Tocmai voiam să coborâm la primul etaj, când au început să sune sirenele de urgență. După câteva secunde s-a întrerupt curentul. "

Bărbat: Am simţit cum se zguduie lucrurile în jurul nostru şi am început să ne rugăm să rămânem în siguranță. " Din fericire, oamenii au putut ieşi în ultimul moment din hotel, şi s-au adăpostit într-un restaurant din apropiere. Ca măsură de precauție, școlile au fost închise timp de o zi, iar cei 9.000 de locuitori ai oraşului au fost sfătuiţi să-şi găsească un refugiu până când până când meteorologii vor ridica alerta de tornadă. Căutând eventuale persoane prinse sub dărâmături, echipele de intervenţie l-au găsit pe Smokey, un patruped care a rămas în subsolul casei când a lovit furtuna. Din fericire, tornada nu a mai lovit şi alte oraşe.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus