Stiri de ultima ora

Deputații dezbat moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea. Votul va fi dat marți

Deputații dezbat moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea. Votul va fi dat marți
Actualitate
Camera Deputaţilor dezbate luni de la ora 16.00, moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea. Votul va fi dat marți.

În moțiunea „Cristian Ghinea, de la zero la abis” , social democrații îi reproșează ministrului că blochează absorbția de fonduri pentru autoritățile locale, că „îndatorează” țara cu 15 miliarde de euro prin PNRR și că banii luați prin planul de redresare sunt „doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR.”

Luni, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, s-a declarat convins că moţiunea iniţiată de către PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, va fi respinsă.

Într-o declaraţie acordată presei, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS, Barna a apreciat că prin această moţiune PSD arată că „are o teamă teribilă” de dezvoltare.

„Vom fi alături de Cristian Ghinea la prezentarea şi susţinerea poziţiei vizavi de această moţiune. Moţiunea va fi respinsă, nu am niciun fel de îndoială, am văzut declaraţiile şi din partea partenerilor de coaliţie. Lucrurile sunt simple: vedem doar o disperare a PSD că România se va dezvolta şi toată retorica lor nu va mai avea susţinători”, a spus Barna la Palatul Parlamentului.

Și liberalii au decis, luni, în ședința Biroului Executiv Național să voteze împotriva moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

„Biroul Executiv a decis în unanimitate să dea mandat deputaţilor PNL să voteze împotriva moţiunii iniţiate de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene”, a afirmat Orban.

Ce îi reproșează PSD ministrului Cristian Ghinea în textul moțiunii

Potrivit documentului transmis de PSD, social democrații spun că „România este la un pas de a avea dezangajare masivă de fonduri mai ales pe sectorul apă-canal și pe cel al deșeurilor, suma depășind 900 milioane euro” din fondurile europene din cadrul financiar 2014-2020.

În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență, PSD spune despre acesta că este „un document care distruge și nu dezvoltă”, care „a fost confiscat pentru interesele pur economice ale unor grupuri clientelare ale guvernării.”

„Practic, România va împrumuta 15 miliarde de euro doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR. Dezvoltarea României, reducerea decalajelor, creșterea nivelului de trai al românilor, educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și firmele românești mai pot aștepta”, scriu social democrații.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus