Stiri de ultima ora

Demis de patru zile, Guvernul Dăncilă a fost convocat pentru a doua oară în ședință

Demis de patru zile, Guvernul Dăncilă a fost convocat pentru a doua oară în ședință
Actualitate
Viorica Dăncilă şi-a convocat Cabinetul demis într-o ședință, de la ora 13:00.

În acest moment, pe site-ul Guvernului sunt anunțate doar patru puncte din ordinea de zi. Trei dintre acestea se referă la transferul unor imobile. Al patrulea este discutarea raportului pentru 2018 al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Săptămână trecută, după adoptarea moțiunii de cenzură, Viorica Dăncilă spunea că nu renunță la proiectul prin care primăriile din țară vor primi fonduri de 1,4 miliarde de lei.

Acesta, anunța premierul demis, ar urma să fie adoptat astăzi.

Astfel, Guvernul are spre aprobare un proiect de hotărâre privind înscrierea unui imobil, situat în comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, pentru actualizarea valorii de inventar a imobilului 1568 aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi modificarea anexei nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Un alt proiect de hotărâre vizează înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor construcţii şi darea acestora în administrarea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.

Executivul va mai lua, luni, în discuție o notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu-Severin, în scopul emiterii unei hotărâri care are ca obiect trecerea unui imobil - teren cu suprafaţa de 7.503 mp, situat în Municipiul Drobeta Turnu-Severin, Str.Serpentina Roşiori nr.1-3, Judeţul Mehedinţi, din domeniul public al Municipiului Drobeta Turnu-Severin în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Tribunalului Mehedinţi, pentru construirea Palatului de Justiţie Mehedinţi (Sediu Tribunalul Mehedinţi şi Judecătoria Drobeta Turnu-Severin).

Nu în ultimul rând, Executivul are pe ordinea de zi raportul de activitate pe anul 2018 al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Încrederea Guvernului a fost retrasă, după adoptarea moțiunii de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului. Klaus Iohannis a avut consultări, vineri, la Cotroceni, cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Social-democrații nu au participat la consultările cu președintele României.

Șeful statului a precizat, la finalul consultărilor, că cel târziu marți va desemna un premier care va veni în Parlament cu o propunere de Guvern. Președintele Iohannis a adăugat că nu va desemna un prim-ministru de la PSD.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus