Stiri de ultima ora

Decizie istorică luată de Israel: Prima țară care interzice total comerțul cu blănuri de animale pentru industria modei

Decizie istorică luată de Israel: Prima țară care interzice total comerțul cu blănuri de animale pentru industria modei
Actualitate
Israelul a interzis miercuri prin decret ministerial comerţul cu blănuri de animale pentru industria modei, devenind astfel prima ţară care a adoptat o legislaţie atât de strictă, a anunţat Ministerul israelian al Mediului, relatează AFP.

"Comerţul cu blănuri de animale, atât pentru import, cât şi pentru export, va fi interzis, cu excepţia nevoilor din cercetare, învăţământ şi anumite tradiţii religioase", a anunţat ministerul israelian într-un comunicat, precizând că interdicţia va intra în vigoare peste şase luni.

Utilizarea blănurilor animale, folosite pentru realizarea tradiţionalului "schtreimel", o pălărie din blană naturală pe care o poartă unii dintre evreii ultraortodocşi, rămâne deci autorizată.

"Industria comerţului cu blănuri provoacă suferinţe inimaginabile animalelor, iar acest decret va transforma piaţa modei israeliene, făcând-o mai bună în ceea ce priveşte respectarea normelor de mediu", a declarat în acelaşi comunicat Gila Gamliel, ministrul Mediului din Israel.

Instituţia a publicat totodată o scrisoare primită de la Jane Halevy-Moreno, directoarea Coaliţiei internaţionale împotriva blănurilor naturale (IAFC), care a afirmat că decretul semnat miercuri reprezintă "un gest istoric".

"Israel este prima ţară din lume care îşi închide porţile în faţa acestei industrii pline de cruzime", a declarat Jane Halevy-Moreno.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus