Stiri de ultima ora

De frica lui Maior, Iohannis fuge la baptiști! | Ziarul National

De frica lui Maior, Iohannis fuge la baptiști! | Ziarul National
Actualitate
Iohannis nu uită că Ben oni Ardelean l-a dus să își ia ”firmanul” din Biroul Oval

Iohannis este fără putință de tăgadă un politician care nu uită și nu iartă. Iar atunci când poate să își plătească polițele- fie ele și pe persoană fizică- o va face cu siguranță. Astfel că după ce în vara anului trecut acesta a aflat că George Maior își asumă la Washington ”tutela” sa politică și chiar îl prezintă în fața unor importanți piloni ai Administrației Trump drept un fel de ”rudă săracă” a adevăraților băieți deștepți ai sistemului de la București, președintele a luat foc. Astfel că atunci când a fost sigur că Washington-ul chiar va face primul pas prin trimiterea  noului ambasador Adrian Zuckerman la post în România, neamțul”  a și scăpat public ”porumbelul” unei iminente rechemări în țară a lui George Maior. Era chiar înainte de Sărbătorile de Iarnă și deja oamenii președintelui bifaseră ”formalitatea” rechemării de la post a fostului șef al SRI.

George Maior a fost, este și va rămâne omul democraților americani

Iată însă că pandemia a venit parcă la țanc pentru ca Iohannis să nu îl mai poată schimba pe Maior, mai ales într-o perioadă în care ne milogeam de partenerii americani să ne trimită, pe bani grei, niscai transporturi de ventilatoare medicale. Cu toate acestea, ”minunea” părea a se săvârși chiar zilele trecute, când Klaus Iohannis a decis să schimbe liniile în diplomație, prin retragerea de la post a nu mai puțin de 32 de ambasadori. Inclusiv unii aflați în posturi cheie, precum cele din Londra sau Moscova. Numai că, șoc total chiar și la Administrația Prezidențială, numele lui George Maior nu s-a mai regăsit și în forma finală a ”listei negre” a lui Klaus Iohannis. Cu toate că și acesta îndeplinea toate ”cerințele” prin care s-a motivat  ”tsunami”-ul care a lovit MAE, mandatul său expirând de facto în vară. Numai că Iohannis, deși probabil nu i-a fost deloc ușor să-și calce pe orgoliu, s-a mai uitat odată pe calendar și a văzut că nu mai este chiar atât de mult până pe 3 noiembrie… Atunci când au loc alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii… Cele la care candidatul Biden este mare favorit… Iar George Maior este unul dintre prietenii asumați ai familiei Biden, ca și ai altor influenți lideri ai taberei democrate americane…

Așteaptă 3 noiembrie…

Șeful statului trage de timp până pe 3 noiembrie, să vadă cine câștigă : Biden sau Trump

Iar din punct de vedere politic calculele președintelui Iohannis sunt, ce-i drept, cât se poate de pragmatice. Mai ales că dacă Biden îl va înfrânge pe Trump pe 3 noiembrie, atunci multe se vor schimba și în politica românească. Fiind de așteptat ca George Maior să aibă din nou o influență majoră, dată fiind relația acestuia de amiciție cu fostul vicepreședinte american, una păstrată chiar și pe perioada Administrației Republicane. Iar cum nici Maior nu va uita și nu va ierta la rândul său afrontul personal adus de Klaus Iohannis după câștigarea celui de al doilea mandat, când i-a cerut public ”reevaluarea” activității diplomatice  de la Washington, șeful statului a conștientizat că are nevoie de un alt ”spate” pentru a putea păstra barem aparențele de președinte partener strategic al SUA. Mai ales că actualii oameni ai președintelui nici măcar nu contează în această ecuație. Lucru dovedit și de faptul că, oricâte contracte le-a oferit pe tavă ministrul Ciucă, partenerii americani întreabă tot ce mai  face…. Gabriel Leș! Și poate de aici i–a și venit ideea președintelui Iohannis de a relua legăturile cu așa-numita ”Frăție Evanghelică” din politica românească. Mai ales că, nu trebuie uitat, aceasta și este cea care l-a dus la Washington în Biroul Oval atunci când a primit șepcuța de la Trump, ci nu George Maior!

”Frăția Evanghelică”, singura șansă…

Iar ”trecerea” lui Iohannis la ”Frăția Evanghelică” poate reprezenta dintr-un anume punct de vedere singura șansă reală a președintelui de a se pune la adăpost atât de anumite ”fracturi” în rândurile ”guvernului meu”, cât și de o foarte posibilă vendeta a lui George Maior și a altor frustrați din sistem. Și asta nu neapărat pentru că ”Frăția Evangehlică” reprezintă la acest moment poate cel mai sudat și unitar grup transpartinic din politica românească… Cu lideri baptiști, penticostali sau adventiști care au un cuvânt greu de spus cam la vârful tuturor partidelor care mai contează cu adevărat pe scena politică. Dar mai ales pentru că relațiile acesteia peste Ocean sunt atât de strânse, încât nici măcar nu contează dacă va câștiga Biden sau Trump! O poziție cu care nu puțini alți lideri europeni se pot lăuda și de care Iohannis va încerca să profite din plin.

Ambasada de la Washington pentru Ben Oni Ardelean

Drept urmare, după cum rezultă din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, președintele României s-ar pregăti să facă o ofertă de nerefuzat în schimbul susținerii Bisericilor cu o influență atât de mare la Washington, printr-o mișcare cu care urmărește să împuște doi iepuri dntr-o lovitură. Este vorba despre nominalizarea unuia dintre liderii marcanți ai ”Frăției Evanghelice”și ai Partidului Națonal Liberal deopotrivă,  pastorul baptist Ben Oni Ardelean, drept viitor ambasador al României în Statele Unite ale Americii! Acesta fiind considerat la Cotroceni cea mai bună soluție pentru ca președintele să iasă mai mult decât onorabil din ”afacerea Maior”…
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus