Stiri de ultima ora

CTP, despre Diana Şoşoacă: „Lupa“ în blană de oaie, patrioata care-i proslăveşte pe ruşi |

CTP, despre Diana Şoşoacă: „Lupa“ în blană de oaie, patrioata care-i proslăveşte pe ruşi  |
Actualitate
CTP, despre Diana Şoşoacă: „Lupa“ în blană de oaie, patrioata care-i proslăveşte pe ruşi

Un articol de: Raluca Tindeche - 10 Apr 2021, 10:26

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre senatoarea Diana Şoşoacă, pe care o numeşte „lupa în blană de oaie, cu sânge tricolor”.

Eu am spus că o să-i dau câte o poreclă. Doamna este „lupa în blană de oaie cu sânge tricolor”. „Lupa în blană de oaie”.

Acest cuvânt (lupa – n.red.) înseamnă mai multe. Fiecare dintre ascultători poate să-și aleagă semnificația acestui cuvânt, fie în limba română, fie în limba latină.

Că și acolo, cuvântul are o serie de semnificații. Fiecare o poate alege pe cea dorită. Deci lupa în blană de oaie, cu sânge tricolor, patrioata absolută, românca totală ce a făcut?

Distinsa a cerut iertare Rusiei. Da, stimați telespectatori. De ce? Pentru că un grup de cetățeni, ieșit în stradă cu aceeași îndreptățire ca și grupurile conduse de doamna în cauză, care au ieșit în aceste zile, și despre care premierul Cîțu spunea că au toată libertatea să protesteze, dar să respecte regulile, a mers la ambasada Rusiei .

Deci, un grup de cetăţeni s-a dus la ambasada Rusiei, domne, fără aprobarea doamnei în cauză.

Acolo, cetăţenii n-au făcut decât să arboreze o pancartă, să strige ceva în legătură cu ziua – au făcut-o pe 1 aprilie – de 1 aprilie 1941. 1 aprilie 1941 este una dintre cele mai sinistre zile din istoria românilor. Pentru că atunci, nişte mii de oameni din Bucovina de Nord, după ocuparea Basarabiei şi Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică în urma pactului Ribbentrop – Molotov, acei oameni au vrut să plece de acolo şi să se refugieze din faţa NKVD-ului, a comisarilor sovietici şi a torţionarilor care, după aceea, şi-au făcut treaba în teritoriile ocupate.

Au vrut să se refugieze în România şi au ajuns în zona asta de graniţă - Fântâna Albă. Se pare că au fost şi îndemnaţi, s-au răspândit nişte zvonuri, pentru ca respectivii să capete încredere şi să iasă la vedere, oamenii aceia. A răspândit nişte zvonuri chiar NKVD-ul, cum că românii vor fi lăsaţi să se ducă în România, din Bucovina de Nord. Şi au ajuns în zona asta – Fântâna Albă, oameni din mai multe sate, după care, sovieticii, ascunşi în pădure, au deschis foc de voie. Nu se ştie numărul exact al celor ucişi, inclusiv femei, bătrâni, copii. Se estimează o cifră de până la 3.000. Asta s-a întâmplat pe 1 aprilie 1941. Abia de curând, relativ recent, Ucraina a dat voie să se facă slujbă religioasă pe locul de la Fântâna Albă, în memoria celor asasinaţi acolo.

Şi această lupă în blană de oaie, cu sânge tricolor, cere iertare Rusiei, domne! „Vreau să îmi cer iertare ca senator pentru jgnirile aduse”. Care jigniri? Aminteşti ce s-a întâmplat la Fântâna Albă... Ce jignire este asta? , a mai spus CTP . 

Deci, această lupă care a insultat, cred, pe toată lumea, tot ce i-a venit în faţă, care jigneşte continuu, care urlă, care spune despre Uniunea Europeană: „UE ne-a atras atenţia să mai terminăm cu atâta drept de proprietate, că are nevoie de sclavi la sparanghel. Cred că realizaţi cât de aproape sunteţi de un război civil. Dacă Uniunea Europeană nu respectă România, să se ducă dracului!”.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus