Stiri de ultima ora

Copil de șase ani, ”acoperit” la Poliția de Frontieră! Vela știe?

Copil de șase ani, ”acoperit” la Poliția de Frontieră! Vela știe?
Actualitate
Oamenii Direcției Audit Public Intern au început în sfârșit să strângă șurubul anchetei la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Iar după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, Auditul verifică situația cel puțin stranie de la Poliția de Frontieră, singura structură care beneficiază practic de două ”direcții gemene”, ale căror atribuții par să se suprapună parcă prea mult pentru a mai justifica dubla existență. Este vorba desigur, după cum bine o știu inițiații sistemului și nu doar, de Direcția Logistică și de Direcția Asigurare Logistică! Asta ca să nu mai vorbim de o altă ”ciudățenie” organizatorică, reprezentată de existența unei structuri proprii precum Direcția Fonduri Externe Nerambursabile, în condițiile în care Direcția are corespondent în aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne. Iar dacă tot face atâta tapaj – și poate pe bună dreptate uneori – ministrul de Interne cu operațiunea intensivă și extinsă de reorganizare a Ministerului Afacerilor Interne, poate ar fi momentul oportun să se limpezească odată pentru totdeauna și situația ”direcțiilor paralele” din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

De asemenea, au început să curgă primele invitații de la Corpul de control al ministrului de Interne pentru a se afla tot ceea ce se ascunde în spatele înregistrării dezvăluite de ”lovitura” din 6 ianuarie. Cea în care ”oamenii lui Buda”, comisarul șef Aurelian Miu și chiar șeful structurii de control a IGPFR, comisarul șef Mihnea Sîrbu vorbea pe șleau despre cum erau numite diverse amante din subordine pe funcții de conducere, convorbire în care se fac și nenumărate referiri la ”șeful mare” sau ”domnul Buda”. Însă adevărata ”bombă” care ar putea arunca în aer definitiv ”șandramaua” așa-numitei ”Frății a frontieriștilor”, aflată la ”butoanele” strructurii de atâta amar de vreme pare a veni de la Giurgiu. Acolo unde se încearcă niscai ”decapări” de urgență și alte mutări cel puțin surprinzătoare, atât la nivelul PCTF cât și al SPF, existând informații că astfel se încearcă mușamalizarea unei operațiuni cel puțin șocante. Și în niciun caz nu este vorba de condamnarea la șase ani și patru luni de închisoare a lui Ionuț Ifrim, fost șef al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu. Cel ”ratat” în schimb de ”structura de elită” a Serviciului Control, aflat încă se pare sub autoritatea comisarului șef Aurelian Miu, din moment ce amenințatul Mihnea Sîrbu deja își împachetează bagajele…

Supus aprobării inspectorului general

Însă ”vuietul” care deja se aude de la Giurgiu și care se poate transforma într-un ”tsunami” care să măture totul în cale, până la vârfurile anumitor structuri centrale din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră este reprezentat de primele murmure de uimire la informația că Serviciul Control ar fi folosit un copilaș de doar șase ani și ceva drept ”acoperit” – de fapt ”momeală” – într-o operațiune absolut halucinantă.

Mai ales că acum se verifică intens și o a doua informație, conform căreia comisarul șef Dorin Costea și-ar fi folosit prerogativele de șef Serviciu Control pentru a supune aprobării inspectorulu general folosirea de minori în scopul mai sus menționat pentru efectuarea unor misiuni sub acoperire de testare profesională!

Al cui e copilul?

Acum, ce-i drept, scopul poate fi considerat unul nobil, ca și încercarea de a depista polițiștii care ”pun botul” la frontieră atunci când este vorba de trecerea unor minori fără actele legale de însoțire, mai ales după emoția publică de după tragediile de la Caracal. Numai că, totuși, trebuie lămurit cine și-a luat angajamentul că un minor de doar șase-șapte ani a conștientizat sau nu la ce riscuri se expune în cadrul folosirii sale în efectuarea unei  asemenea misiuni sub acoperire. Iar dacă este vorba chiar de copilul unui cadru MAI, așa după cum se pare din primele informații, situația se complică și mai mult. Ca să nu mai vorbim dacă Protecția Copilului a știut sau nu de folosirea unui asemenea procedeu cel puțin controversat. Mai ales că organele de control trebuie să afle acum nu doar dacă inspectorul general Ioan Buda ar fi autorizat un asemenea plan de acțiune, dar și dacă au mai fost folosiți și unde anume și alți copii drept ”acoperiți”. Pentru că se pare că ar mai fi fost! Iar după aceea să îl înștiințeze și pe ministrul Marcel Vela… Barem ca să nu mai aibă nicium motiv în întârzierea luării măsurilor legale ce se impun! Că poate cel puțin după ”reorganizare” nu vor mai fi folosiți copii de doar câțiva anișori drept ”momeală” pentru testarea vigilenței polițiștilor de Frontieră și identificarea celor  corupți…
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus