Stiri de ultima ora

Control la Spitalul Județean Piatra Neamț, în urma incendiului din secția ATI: O comisie mixtă va face verificări cu privire la organizarea activității și respectarea protocoalelor medicale (VIDEO) |

Control la Spitalul Județean Piatra Neamț, în urma incendiului din secția ATI: O comisie mixtă va face verificări cu privire la organizarea activității și respectarea protocoalelor medicale (VIDEO) |
Actualitate
Control la Spitalul din Piatra Neamț în urma incendiului care a avut loc pe 14 noiembrie în secția de terapie intensivă a unității medicale. Corpul de Control a Ministerului Sănătății este trimis să facă verificări la Spitalul Județean, la cererea Parchetului General, potrivit unor surse citate de G4 Media . 

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul din Piatra Neamț

O echipă mixtă din care fac parte reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, Colegiului Medicilor, Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Direcției de Sănătate Publică vor face verificări cu privire la organizarea activității și respectarea protocoalelor medicale în secția de terapie intensivă a Spitalului din Piatra Neamț. Potrivit surselor citate, perioada vizată de control este cuprinsă între anii 2018 și 2020.

În noiembrie 2020, un incendiu a izbucnit într-un salon cu pacienți cu COVID-19 din secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Zece persoane au murit în urma incendiului, iar alți șase pacienți răniți au fost transferați la Spitalul mobil de la Lețcani. Doar unul dintre ei a supraviețuit.

În incendiu a suferit arsuri grave și medicul Cătălin Denciu, care era de gardă în seara respectivă. A doua zi el a fost transportat cu un avion militar la Spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

În ce stare de află medicul Cătălin Denciu 

La finalul anului trecut, medicul-erou de la Piatra Neamț era în continuare internat la terapie intensivă însă medicii din Belgia spuneau că speră că se va putea întoarce acasă pe propriile picioare.  

”El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient. Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință”, a declarat dr. Soete Olivier, anestezist terapie intensivă.

Parchetul General a deschis o anchetă în acest caz, cercetările fiind coordonate de Secția de urmărire penală și criminalistică.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus