Stiri de ultima ora

Consiliul Naţional al Elevilor trage de mânecă Guvernul pentru a rezolva problema elevilor navetiști: Vor avea cu ce?

Consiliul Naţional al Elevilor trage de mânecă Guvernul pentru a rezolva problema elevilor navetiști:  Vor avea cu ce?
Actualitate
"Înainte de începerea vacanţei de primăvară, Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică un proiect de OUG privind transportul elevilor, menit să clarifice prevederile legislative pe această temă. O lună mai târziu, nu există nicio reglementare nouă în acest sens, iar cadrul legal privind asigurarea gratuităţii transportului elevilor navetişti este la fel de neclar ca înainte, nefiind posibilă decontarea/subvenţionarea transportului elevilor navetişti. Din aceste motive, solicităm Guvernului României clarificarea, în regim de urgenţă, a cadrului normativ privind naveta elevilor. Începând de astăzi, elevii ar trebui să se întoarcă la şcoală; întrebarea este: vor avea cu ce?", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Cauza principală a acestei lacune este reprezentată de un vid legislativ existent, în speţă o serie de prevederi contradictorii în ceea ce priveşte finanţarea mecanismului de decontare a navetei elevilor, prezente în Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

"În repetate rânduri, Guvernul României, prin ministerele de resort (Ministerul Educaţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Dezvoltării), şi-a asumat să clarifice cadrul legislativ şi să simplifice procedura de decontare a abonamentelor elevilor navetişti, astfel încât autorităţile locale şi operatorii de transport să poată întreprinde măsurile necesare asigurării accesului la educaţie pentru toţi elevii. Cu toate acestea, însă, nici până la momentul actual situaţia nu a fost clarificată de către autorităţi, ceea ce va impacta în mod negativ sute de mii de elevi care nu vor putea ajunge la şcoală", se mai arată în comunicat.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus