Stiri de ultima ora

Conflict în coaliție pe legile justiției | Romania Libera

Conflict în coaliție pe legile justiției | Romania Libera
Actualitate
Liderul PNL, Ludovic Orban, susține că legile justiției trebuie să fie dezbătute temeinic în cadrul coaliției, iar forma finală să respecte dorințele formațiunilor politice implicate în actul de guvernare. Asta în replica la acțiunile solitare ale ministrului justiției.

Pădurile stârnesc hăitașii

De ce e atât de grăbit ministrul userist? Vrea să le trimită în Parlament la sfârșitul lunii, dar fără ca prevederile fundamentale să fie discutate cu partenerii politici? Mai mult, ar vrea să obțină votul majorității parlamentare, înainte ca cinstita Comisie de la Veneția să-și exprime punctul de vedere?

E deja o obișnuință la noile echipe de guvernare să schimbe legile justiției pe repede înainte.

Marșul forțat al ministrului

Dar acum, Stelian Ion pare că e într-un mars forțat. Cine-l impinge de la spate? I-a impus ceva Ambasada SUA? Pe stil nou, legile se fac prin păduri, iar scufițele roșii se duc la lup să ceară avizare? În ce hal de stat am ajuns? Statul barbă cot.

Misiunea lui Ion e înțeleasă și de barza venită nouă la mine-n sat. Omul cu trei procese la activ și cu două certificate medicale (potrivit cărora ar fi bolnăvior, săracul n.a.), pentru a-și lua o casă de  de la ANL în regim preferențial,  e ca soldatul credincios lui Stalin, dincolo de moartea dictatorului.  

Miniștrii liberali nu sunt informați. CSM-ul primește un colet. Ministrul nu discută cu asociațiile reprezentative ale magistraților. Orban răbufnește: “noi avem ciungă-n păr?”

Președintele PNL cere dezbaterea pachetului de legi, mai întâi de către specialiștii partidelor, iar mai apoi de către liderii acestora.

E normal ca viziunile diferite să îmbunătățească pachetul, servit cu de toate de la popotă sau de la ambasadă.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus