Stiri de ultima ora

Colegi în Guvern, adversari în Parlament: 4 miniștri PNL au îngropat o lege inițiată de miniștri USR

Colegi în Guvern, adversari în Parlament: 4 miniștri PNL au îngropat o lege inițiată de miniștri USR
Actualitate
Miniștrii PNL Lucian Bode, Virgil Popescu, Raluca Turcan și Bogdan Gheorghiu s-au numărat, marți, printre liberalii care au votat în Camera Deputaților pentru respingerea unei legi inițiată de miniștrii USR Dan Barna , Cristian Ghinea și Claudiu Năsui.

Plenul Camerei Deputaților a respins, marți, cu 251 de voturi împotrivă și 53 de voturi pentru , un proiect de modificare a legii referendumului în sensul instituirii obligativităţii ca primăriile să-i  consulte pe locuitori, prin referendum local, înainte de aprobarea proiectelor de investiţii care costă de 3 ori mai mult decât bugetul anual al primăriei.

Proiectul a fost inițiat în 2019 de parlamentari USR printre care trei actuali membri ai Guvernului: vicepremierul Dan Barna, ministrul fondurilor UE, Cristian Ghinea și ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Cei din USR PLUS consideră că primăriile se angajează la cheltuieli foarte mari fără să-i consulte pe locuitori, deși împrumuturile „afectează pe termen lung cetatenii, devenind o povară pentru bugetele locale și, în mod direct pentru cetățenii contribuabili”.

După ce proiectul de lege a intrat pe ordinea de zi cu propunere de respingere, inițiatorii au cerut retrimiterea acestuia la comisiile din Camera Deputaților, pentru renegocierea lui politică astfel încât să poată fi adoptat de Parlament.

Colegii de la guvernare ai USR PLUS, deputații PNL și UDMR, nu au fost de acord cu rediscutarea subiectului și au votat în plen pentru respingerea definitivă a proiectului de lege.

Toți cei 88 de deputați PNL și 15 deputați UDMR prezenți la plen au votat pentru respingerea legii propuse de USR PLUS.

Printre deputații PNL care au votat pentru respingerea legii se numără miniștrii PNL de la Interne (Lucian Bode), Cultură (Bogdan Gheorghiu), Energie (Virgil Popescu), Muncă (Raluca Turcan).

Liderul PNL Ludovic Orban s-a numărat și el printre liberalii care au votat marți în plen împotriva legii prin referendum local în cazul investițiilor care depășesc de trei ori bugetul anual al primăriei.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus