Stiri de ultima ora

Coldea, bagat in Academia Romana!

Coldea, bagat in Academia Romana!
Actualitate
Inca de acum un an, pe 23 aprilie 2018 dezvaluiam ca ”simtindu-si sfarsitul din sistem aproape, la inceputul anului 2017 Florian Coldea facea cateva miscari discrete, prin care incerca sa-si conserve cateva cuiburi de rezistenta active, pentru a putea fi eventual reactivate la vremuri mai bune. Astfel ca la doar trei luni de la demisia acestuia aparea LARICS, sub auspiciile Academiei Romane.  Este vorba despre un proiect straniu cel putin prin apartenenta sa declarata la mediul academic, Laboratorul pentru Analiza Razboiului Informational si Comunicare Strategica aflandu-se in coordonarea Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale Ion I.C. Bratianu al Academiei Romane”.

In fapt un grup de lucru condus de Dan Dungaciu si format din ”experti apropiati zonei de securitate nationala si de comunicare” precum fostii ministri de Externe Cristian Diaconescu si Sergiu Celac (seful Ceremonialului de Stat pe vremea lui Ceausescu), ex-consilierii prezidentiali pe probleme de securitate nationala Iulian Chifu si Dan Dima, analisti ca Antonia Colibasanu, Petrisor Peiu, Cosmin Gusa sau Lucian Mandruta. Iar la a carui constituire initiatii PR-ului din sistem stiu bine cat a contat si suportul logistic asigurat de ”girarea” proiectului de catre Florian Coldea! Si iata ca, la un an dupa aceste dezvaluiri, proiectul a fost ”trezit din adormire” si a bulversat opinia publica de la noi cu un sondaj de opinie chipurile comandat de Academia Romana si in care bineinteles ca Klaus Iohannis a iesit ca fiind cel mai iubit fiu al poporului!

Bursierii Soros, joaca de-a spionii

Si chiar daca in urma scandalului mediatic Academia Romana a fost nevoita in cele din urma sa iasa cu o declaratie publica prin care neaga ca ea ar fi comandat ”barometrul”, initiatii sistemului stiu foarte bine ca bursierii Soros de la LARICS pot sa faca altfel orice, chiar daca pe banii Academiei Romane, ca presedintele Ioan Aurel Pop nu se supara.

Si ar fi si culmea, la ce ”zid” mediatic au facut in jurul sau cei de la LARICS.  Mai ales ca, desi bugetul Academiei Romane nu da pe dinafara si probabil ca sunt inca nenumarate proiecte stintifice de specialitate care asteapta finantare, prioritatea a constituit-o tocmai aparitia, sub coordonarea Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale ”Ion I.C. Bratianu” a unui pompos intitulat Laborator pentru Analiza Razboiului Informational si Comunicare Strategica. Si care imediat a fost intens mediatizat ca fiind o structura care va dejuca propaganda anti-romaneasca a Moscovei si a Budapestei in spatiul european si la care s-au racordat de indata experti si analisti transpartinici  care au inceput sa pluseze pe ”cartea moldoveneasca”. Existand chiar informatii ca luarile de pozitie ”prea ca la tara” impotriva politicii Federatiei Ruse mai mult au incurcat decat au ajutat propria strategie a statului roman si a partenerilor strategici. Si nu ne referim in niciun caz aici la casatoria dintre coordonatorul LARICS, sociologul Dan Dungaciu si vedeta Jurnalului TV de la Chisinau, prezentatoarea Stela Popa. Insa toata aceasta ”joaca de-a spionii” a celor de la LARICS continua sa fie mai mult decat paguboasa pentru adevaratele structuri contrainformative romanesti. Cele care nu au fost luate in niciun caz prin surprindere de ”detonarea” barometrului politic, mai ales ca se stia ca Florian Coldea este deja bagat in Academia Romana, prin oamenii sai de incredere…
Ziarul National

Articole similare :
comments powered by Disqus