Stiri de ultima ora

China îşi consolidează capacitatea militară şi creşte cheltuielile pentru apărare

China îşi consolidează capacitatea militară şi creşte cheltuielile pentru apărare
Actualitate
China îşi consolidează capacitatea militară şi creşte cheltuielile pentru apărare

Cheltuielile cu apărarea Chinei din acest an vor creşte cu 6,6% faţă de 2019, potrivit unui raport publicat vineri, la deschiderea reuniunii parlamentare anuale a ţării, cu o rată mai redusă decât anul trecut, relatează Reuters.

Suma (178,16 miliarde de dolari) este privită drept un barometru al modului în care ţara îşi va consolida capacităţile militare.

Economia Chinei a scăzut cu 6,8% în primul trimestru al anului 2020, comparativ cu un anul precedent, pe măsură ce noul coronavirus s-a extins din Wuhan, unde a apărut la sfârşitul anului trecut.

China a omis, pentru prima dată, o ţintă de creştere economică în 2020 şi a promis sprijin guvernamental pentru economie în raportul de lucru al premierului Li Keqiang, care a deschis reuniunea anuală a parlamentului.

În ciuda epidemiei de coronavirus, forţele armate ale Chinei şi Statelor Unite au rămas active în Marea Chinei de Sud şi în zona Taiwanului.

Coronavirusul a afectat legăturile deja slăbite între Beijing şi Washington.

Ministerul Securităţii Statului a avertizat într-un recent raport intern că ţara s-a confruntat cu un val în creştere de ostilitate în urma izbucnirii pandemiei, care ar putea conduce la o confruntare armată cu Statele Unite.

Bugetul apărării al Chinei în 2020 reprezintă aproximativ un sfert din bugetul de apărare al SUA de anul trecut, care a fost de 686 miliarde de dolari.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus