Stiri de ultima ora

Ce fac românii atunci când merg pe litoral. Un număr foarte mic de oameni ies din staţiuni pentru excursii organizate

Ce fac românii atunci când merg pe litoral. Un număr foarte mic de oameni ies din staţiuni pentru excursii organizate
Actualitate
Aproximativ 15.000 de români care merg în vacanţe pe litoral, reprezentând doar 1% din totalul turiştilor de la Marea Neagră, ies din staţiuni pe durata sejurului pentru a merge în excursii organizate în împrejurimi. Dintre cei care pleacă în excursii, cei mai mulţi preferă Delta Dunării.

43 afişări

Ce fac românii atunci când merg pe litoral. Un studiu arată că un număr foarte mic de oameni ies din staţiuni pentru excursii organizate

"Numărul celor care pleacă în excursii este încât mic, iar asta se explică, în primul rând, prin obiceiul de consum al turiştilor români, care preferă să petreacă sejurul exclusiv la plajă şi nu sunt dispuşi să aloce timp şi bani pentru alte activităţi", a precizat Ionuţ Nedea, directorul LitoralulRomanesc.ro, conform unui comunicat de presă. Cauzele pentru care turiştii preferă să rămână în staţiuni sunt bugetul redus alocat vacanţei, cât şi oferta redusă de alte activităţi. "Până acum 2-3 ani oferta pentru astfel de activităţi era destul de redusă", a adăugat acesta.

Cea mai mare parte a turiştilor care pleacă în excursii în afara staţiunilor este reprezentată de categoria +40 ani. Cei mai mulţi turisti vin din Mamaia – 55%, urmeaza Mangalia (împreună cu staţiunile din sud) – 20%, Eforie Nord si Sud – 10%, restul din celelalte statiuni.

Cea mai căutată excursie este Delta Dunării, însă printre alegerile turiştilor se mai numără şi vizitarea Cetăţii Enisala, vizitarea Cheilor Dobrogei sau plimbarea prin Centrul Vechi al Constanţei.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus