Stiri de ultima ora

Cazul Caracal: PNL cere desecretizarea apelurilor la 112

Cazul Caracal: PNL cere desecretizarea apelurilor la 112
Actualitate
PNL solicită desecretizarea apelurilor făcute joia trecută de către Alexandra Măceșanu la numărul de urgență 112.

Adolescenta de 15 ani a anunțat că fusese răpită și a cerut ajutor.

Poliția și Procuratura au intervenit la 19 ore după apeluri.

Deputatul Florin Roman spune că, „oricît de șocante ar fi înregistrarile, ele sunt dovada că adevărul nu poate fi ascuns”.

Parlamentarii din comisia de apărare l-au audiat luni pe adjunctul Serviciului de Telecomunicații Speciale și au avut ocazia să asculte convorbirile respective.

„Opinia publică este mințită în continuare, aruncîndu-se pe piață tot soiul de fake-news-uri, menite sa distragă atenția de la incompetenta crasă a unor funcționari ai statului.

Înregistrările sunt considerate a fi secrete pentru simplul motiv că reflectă un adevăr și o emoție, care cu siguranță vor bulversa opinia publică.

Mizeria autorităților, incompetența lor, indiferența și cinismul nu pot fi ascunse sub preș”, a afirmat deputatul PNL Florin Roman, într-un comunicat de presă.

În opinia sa, desecretizarea nu ar încurca ancheta penală.

„Înregistrările nu vor șoca doar România, ci o lume întreagă.

Motivul invocat pentru secretizare este fals, nu are susținere juridică, ci – dimpotrivă – duce la aflarea adevărului”, a adăugat Florin Roman.

La finalul întrunirii comisiei de apărare din Parlament, deputatul USR Stelian Ion a declarat că a ascultat convorbirile între Alexandra și operatorii de la 112.

„E răvășitor”, a spus demnitarul de opoziție.

El a declarat că vor ieși la iveală „disensiuni” în cadrul anchetei, deoarece declarațiile instituțiilor sunt contradictorii.

Ce spune Poliția?

Viorel Vasilică Florescu, agentul care a vorbit cu Alexandra atunci când fata a sunat la 112, a declarat că nu a avut o atitudine refractară față de situația fetei, așa cum ar arăta un raport al Ministerului de Interne.

Adolescenta ar fi anunțat, între altele, ce se afla în cartierul Bold din Caracal.

„Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniștită, că ajunge un echipaj de poliție acolo, la ea. (…)

Am întrebat-o cum a ajuns acolo sau cum se află în zona respectivă. Noi, de la dispecerat, nu cunoaștem zona Caracalului. (…)

Nu cunoaștem cum a zis ea: <<Am trecut pe lângă un dig și sunt în Bold, cam așa ceva>>.

Nu știam ce e acela Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: <<Bold e în județul Olt acolo, ce e?)>.>”?

Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal, susține că nu știa că Alexandra i-a indicat polițistului de la 112 numele cartierului în care era sechestrată.

Mai mult, el spune că fata i-ar fi indus în eroare pe agenți, afirmînd că poarta casei în care se afla este roșie.

Nicolae Mirea a mai spus că, avînd în vedere ora la care se presupune că Alexandra a fost ucisă, „oricum nu se mai putea face nimic”.

 

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus