Stiri de ultima ora

Camera Reprezentanților a votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Camera Reprezentanților a votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump
Actualitate
Membrii Camerei Reprezentanților au votat pentru punerea sub acuzare a actualului președinte, Donald Trump, care este acuzat că a încurajat atacul asupra clădirii Capitoliului de exact acum o săptămână.

Au fost întrunite cele 217 voturi necesare pentru ca procedura să fie aprobată și apoi înaintată Senatului. Nouă deputați republicani au votat pentru punerea sub acuzare a lui Trump. Votul de astăzi marchează începutul procedurii de destituire din funcția a președintelui Donald Trump. Acesta devine primul lider din istoria Statelor Unite care este pus sub acuzare de două ori de către Congres.

Prima astfel de acțiune a avut loc în decembrie 2019, dar nu a fost pusă în aplicare ca urmare a votului împotrivă din Senat.

O decizie definitivă pentru demiterea liderul de la Casa Albă va fi luată de Senatul American. Deocamdată, Senatul are programată următoarea sesiune pe 19 ianuarie, cu o zi înainte de învestirea lui Joe Biden ca al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Democrații îl acuză pe Trump de incitare la violență în cazul asaltului de la sediul Congresului American de săptămâna trecută, în care și-au pierdut viața mai multe persoane.

Mandatul lui Donald Trump se încheie oricum în șapte zile. Pe 20 ianuarie va avea loc Ceremonia de Învestire a președintelui ales Joe Biden.

 

 

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus