Stiri de ultima ora

„Bursa elevului online” ar putea fi fraudă. Ancheta este în desfăşurare

„Bursa elevului online” ar putea fi fraudă. Ancheta este în desfăşurare
Actualitate
Alianţa România Dezvoltată promitea pe site-ul româniadezvoltată.ro burse pentru 25.000 de elevi. Ca să te încadrezi, printre altele, trebuia să ai cetăţenie română, să fii înscris la o şcoală din România, să ai între 8 şi 18 ani şi să nu fii corigent.

Însă, trebuia să achiţi o taxă de 98 de lei şi să-ţi dai câteva date personale, printre care si CNP-ul.

Primii care au semnalat posibila fraudă sunt cei de la edupedu.ro. Au avut şi câteva argumente. Site-ul era înfiinţat recent, pe 5 decembrie 2020, serverul email-ului nu funcţiona şi existau greşeli de punctuaţie şi topică.

ULTIMELE ȘTIRI

În prezent, site-ul romaniadezvoltata.ro nu funcţionează şi nici alte pagini de social media a Alianţei nu mai există.

Ioana a fost unul dintre elevii care au aplicat pentru această bursă. Şi-a dat seama că ceva nu este în regulă atunci când nu a primit pe mail documentele necesare promise.

Cosmin Andreica, poliţist şi lider de sindicat spune că trebuie avut grijă în astfel de situaţii, pentru că şi infractorii s-au adaptat şi au migrat către online.

Cosmin Andreica, poliţist: Am văzut mai multe astfel de scheme de înşelăciune puse la punct de către infractori, care se adaptează şi folosesc tot mai mult zona web. Este important ca toţi cei care au achitat acele taxe să depună plângere. Trebuie să facem nişte verificări minimale, să vedem dacă informaţia este corectă şi putem să o verificăm din alte surse, mai ales dacă este vorba de burse. Este clar că acele burse trebuiau să fie cumva legitimate sau să se vorbească despre ele şi de către alte persoane .

Ancheta, care este în desfăşurare, va stabili concluziile. 
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus