Stiri de ultima ora

Brașov: Liftul pe plan înclinat de pe Cetate, dat în folosință în cadrul Zilelor Stațiunii Turistice Naționale Râșnov

Brașov: Liftul pe plan înclinat de pe Cetate, dat în folosință în cadrul Zilelor Stațiunii Turistice Naționale Râșnov
Actualitate
Ascensorul pe plan înclinat amenajat pe Dealul Cetății va fi inaugurat cu prilejul celui mai popular eveniment al comunității râșnovene, "Zilele Stațiunii Turistice Naționale Râșnov", ce se va desfășura în perioada 3-5 iulie.

Anul acesta, sărbătoarea va îngloba mai multe evenimente: Ziua Porților Deschise în Cetatea Râșnov și Primul asalt (care va marca introducerea în circuitul turistic național a ascensorului pe plan înclinat), Parada orașului și a XIII-a ediție a Festivalului Național Ecvestru.

Vineri, începând cu ora 16.00, va avea loc Parada orașului (pe traseul str. Mihai Eminescu — str. I. L.Caragiale — Valea Cetății) în care vor defila reprezentanții primăriei și ai Consiliului Local, ansamblurile artistice locale, elevii Clubului Sportiv Școlar Dinamo Râșnov, Poliția Comunitară, Serviciul Silvic, pompierii voluntari.

După Parada orașului va urma, începând cu ora 17.00, un program artistic susținut de ansambluri folclorice locale, și recitalurile trupelor Lăzăroiu Band, Calendar și Karina.

Sâmbătă, începând cu ora 11.00, în zona Bazei de Biatlon de pe Valea Cetății se va desfășura Festivalul Național Ecvestru, aflat la a XIII-a ediție. Programul cuprinde, până la ora 16,00, parada trăsurilor, demonstrații de cascadorie, concursul de tracțiune și parada participanților.

De la ora 17.00, vor evolua pe scena amenajată ansamblul Mugurelul, solistul de muzică populară Cătălin Lăcătuș, Ovidiu Lăzăroiu, ADDA, Ellie White, Guess Who.

Ziua se încheie la ora 21.00, cu un foc de lasere.

Ultima zi a manifestărilor dedicate orașului Râșnov va fi marcată de continuarea Festivalului Național Ecvestru care începe la ora 11.00 și, timp de cinci ore, iubitorii cailor sunt invitați să urmărească Parada Doamnelor, concursul de frumusețe cabalină pe rase de cai, show-uri de dresaj ecvestru, sărituri peste obstacole și demonstrații de cascadorie cu cai.

Programul artistic începe la ora 16.00 cu un recital Elena Merișoreanu — 50 de ani de activitate muzicală, urmată de Nelu Poieșteanu, Roxana Nemeș, Letty și Maria Stroie.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus