Stiri de ultima ora

Brăila: Virusul gripal A-H1, confirmat la o femeie de 59 de ani, vaccinată antigripal

Brăila: Virusul gripal A-H1, confirmat la o femeie de 59 de ani, vaccinată antigripal
Actualitate




Virusul gripal A-H1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la o femeie de 59 de ani din judeţul Brăila, care era vaccinată antigripal, potrivit informaţiilor furnizate de şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.



Femeia a fost internată iniţial în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi, pentru că starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit, a fost transferată la secţia Boli Infecţioase.



Acesta este al doilea caz de gripă A-H1 întregistrat în Brăila la persoane care s-au vaccinat antigripal şi au dat semne de însănătoşire deoarece aveau deja anticorpii formaţi pentru a lupta cu boala, după cum susţine directorul DSP Brăila.



De la debutul sezonului rece, în judeţul Brăila s-au înregistrat patru decese la pacienţi care au avut virusul A-H1, nevaccinaţi antigripal, care prezentau şi alte afecţiuni medicale.



Peste 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei, în această iarnă, în judeţul Brăila, în condiţiile în care, în anii trecuţi, media pe întreg sezonul rece nu depăşea 20.000 de persoane.



În sezonul rece 2017-2018, Brăila nu a avut niciun caz de gripă, fiind singurul judeţ din ţară în această situaţie. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)





www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus