Stiri de ultima ora

Barometru al Academiei Române: PSD şi PNL, luptă strânsă în privinţa opţiunii alegătorilor/ Ce spun respondenţii despre organizarea referendumului

Barometru al Academiei Române: PSD şi PNL, luptă strânsă în privinţa opţiunii alegătorilor/ Ce spun respondenţii despre organizarea referendumului
Actualitate
Barometrul de opinie al Academiei Române, realizat de INSCOP, arată că alegătorii intenţionează să meargă la vot şi vor opta pentru candidaţii la europarlamentare din PSD şi PNL, lupta dintre aceştia fiind una strânsă. Totodată, majoritatea au spus că sunt de acord cu organizarea unui referendum.

93 afişări

Barometru al Academiei Române: PSD şi PNL, luptă strânsă în privinţa opţiunii alegătorilor

Barometrul de opinie publică al Academiei Române realizat de INSCOP Research în perioada 12 aprilie – 3 mai arată că PSD şi PNL se află într-o luptă strânsă pentru primul loc în clasamentul intenţiei de vot la alegerile pentru Parlamentul European. Volumul eşantionului a fost de 1.050 persoane. Potrivit sondajului, peste 39% din cei intervievaţi au precizat că vor merge la vot. De asemenea, 11% dintre respondenţi au spus că sigur nu vor merge la vot, 19,4% dintre cei intervievaţi au spus că nu s-au hotărât cu cine vor vota, iar 6,5% nu ştiu sau aleg să nu răspundă la această întrebare. Respondenţii au precizat că ar vota cu: PSD - 26,4 %, PNL - 26,1%. Totodată, ceilalţi respondenţi au precizat că vor vota după cum urmează: Alianţa 2020 USR PLUS – 20,1%; Pro România – 8,5%; ALDE – 8,2%; UDMR – 4%; PMP – 3,5%; UNPR – 1%.

„Dintre românii care îşi exprimă o opţiune de vot, ceea ce reprezintă 63,1% din eşantion, 27,6% intenţionează să voteze cu PNL (faţă de 26,3% în martie), iar 25,5% cu PSD (faţă de 26,9% în martie). Urmează Alianţa 2020 USR-PLUS cu 16,5% (faţă de 15,3% în martie 2019), ALDE cu 9,2% (9,3% în martie) şi Pro România cu 9,1% (acelaşi scor ca în sondajul precedent). UDMR înregistrează o intenţie de vot la limita pragului electoral de 4,8% (faţă de 5% în martie). Pentru PMP şi-au exprimat intenţia de vot 3,9% dintre respondenţi (faţă de 4,4% în martie). 1,1% dintre cei chestionaţi au ales UNPR, 0,6% PSR, 0,5% PRU, 0,3% PSDI, 0,2% BUN, PRO DEMO 0,2%. Cei doi candidaţi independenţi, Gregoriana Tudoran şi George Simion, sunt cotaţi cu o intenţie de vot de 0,3%”, se arată în sondaj. Potrivit barometrului, la ultimele alegeri europarlamentare (25 mai 2014), nivelul prezenţei la vot în România a fost de 32,4% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale. Majoritatea respondenţilor, de acord cu referendumul În privinţa referendumului pe justiţie organizat de Klaus Iohannis, 59% dintre respondenţi au precizat că sunt de acord cu decizia de a fi convocat n vreme ce 23,8% au spus că dezaprobă decizia. Totodată, 17,2% au spus că nu ştiu cum să răspundă sau că nu vor.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus