Stiri de ultima ora

Avertismentul Agenţiei UE: „Varianta Delta va reprezenta 90% din noile cazuri Covid-19 în Europa până la sfârşitul lunii august”

Avertismentul Agenţiei UE: „Varianta Delta va reprezenta 90% din noile cazuri Covid-19 în Europa până la sfârşitul lunii august”
Actualitate
Varianta Delta, identificată pentru prima dată în India, ar putea reprezenta 90% din noile cazuri de Covid în Uniunea Europeană în următoarele luni, a prognozat miercuri Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

"Este foarte probabil ca varianta Delta să circule pe scară largă în timpul verii, în special în rândul persoanelor mai tinere care nu sunt vizate pentru vaccinare", a declarat Andrea Ammon, directorul Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), într-un comunicat, potrivit dpa.

"Varianta Delta este mai contagioasă decât alte variante care circulă şi estimăm că până la sfârşitul lunii august va reprezenta 90% din cazurile noi în UE,” a adăugat aceasta.

ECDC estimează că varianta Delta (B.1.617.2) este cu 40 până la 60 la sută mai contagioasă decât varianta Alpha (B.1.1.7), descoperită pentru prima dată în Marea Britanie.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a precizat că „70% din noile infectări în Uniunea Europeană la începutul lunii august şi 90% la sfârşitul aceleiaşi luni.”

Pentru a contracara răspândirea variantei şi a atenua impactul asupra sănătăţii, ECDC a spus că „este foarte important să progresăm cu vaccinarea într-un ritm foarte ridicat”.

Până în prezent, aproximativ 30% din persoanele de peste 80 de ani şi aproximativ 40% din cele peste 60 de ani din UE nu sunt încă complet imunizate, potrivit ECDC, din care fac parte cele 27 de state membre ale UE, precum şi Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

„In acest stadiu devine crucial ca a doua doză de vaccinare să fie administrată în intervalul minim autorizat de la prima doza, pentru a accelera rata la care persoanele vulnerabile devin protejate,” a spus Ammon.

De asemenea, ECDC recomandă ţărilor să fie prudente în ceea ce priveşte relaxarea măsurilor sanitare împotriva COVID.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus